Spanyolországban élők! Segitesz?
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Magyarország ... katasztrófa. Nem kell bemutatni szerintem senkinek. Egy friss diplomás nem számithat többre 350 ezer nettónál, ami kész vicc, mivel Budapesten egy "elfogadható" lakás 200 ezertől kezdődik, plusz a rezsi, kaja és egyéb kiadások. Lehetetlen. Nem gond a lakótárs, de ha már egyszer az embernek van egyetemi diplomája...hadd engedjen már meg magának egy lakást. De ugye nem lehet mivel ez Magyarország.
Érdeklődni szeretnék, hogy a következő diplomák között melyik piacképesebb Spanyolországban:
- Kereskedelem és marketing
- Gazdálkodás és menedzsment
- Pénzügy és számvitel
(És mennyire gond, ha Magyarországon szereztem meg a diplomát és nem Spanyolországban?)
Nyelvek, amiket beszélek:
- angol (C1 nyelvvizsga)
- spanyol (B2 nyelvvizsga, de pár hónapon belül meglesz a C1)
- francia (B2 - nyelvvizsga még nincs)
Egyáltalán nem terverzek meggazdagodni vagy ilyesmi, csak letelepedni, bérelni egy lakást és megélni.
Spanyolországban elég magas a munkanélküliség és a fizetések sem túl kiemelkedők.
Mi a párommal úgy költözünk Tenerife-re, hogy én távmunkában dolgozom egy ír cégnél
Párom felsőfokú spanyol/angol nyelven, és vért izzadt mire egy részmunkaidős állást kapott. a fizetése arra se lenne elég, hogy egy rendes szobát béreljen
Könyvelő amúgy, Írországban tette le a vizsgáit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!