Cyprus hogy lehet sengen ha ázsiai kontinensen van?
Törökország legnagyobb része Ázsiához tartozik. Azok bőven nyugatabbra vannak mint Cyprus.
Francia gajana mióta sengen?
Először is Ciprus egyelőre nem tagja a schengeni övezetnek.
Másrészt az, hogy az adott terület földrajzilag melyik kontinenshez tartozik, annak nincs jelentősége.
Pl. ott van a Kanári-szigetek, ami földrajzilag Afrikához tartozik és mégis a schengeni egyezményt teljes mértékben alkalmazzák.
Ezeket én természetesen megértem hogy gajana is Franciaország része, meg Ciprus is egy görög sziget.
De mivel Görögország sengen ezért nem értem hogy Ázsiában hogyan lehetséges ez.
Az országok nem annyira egzakt dolgok mint amennyire elsőre tünhetnek, és sosem volt az. A történelemben például nem csak királyok és császárok volt és ennek egyéb változatai, hanem például lehettek önálló hercegségek is. Pl a német római birodalom különböző hercegségek összességéből állt. Vagy az Osztrák-Magyar Monarchia, ami egy birodalom volt és pl az Osztrák-Magyar császár nem csak ennek az országnak volt a császára, de volt idő, amikor pl a Horvát királyi címet is ő birtokolta. De olyan is volt, hogy a Horvát Király létezett de része volt az Osztrák-Magyar Monarchiának. Ez az egész még aránylag érthető volt akkor, de ez a mai köztársaságok kialakulásával bonyolódott. Vedjük példának Gibraltárt. Giblartál saját parlamenttel, törvényekkel és katonassággal rendelkezik, de közben az Egyesült Királyság része. Amióta megtörtént a Brexit a UK kilépett a Schengeni egyezményből, DE Gibraltár, ami a UK része, maradt Schengenben.
Ciprus sem egy egyszerű esett. Utolsó infóm a szigetről az, hogy a mai napig háborúban áll, az ország felét asszem a törökök okkupálják éppen, mégis az EU tagja, az a rész is, ami felett nem a Ciprusi Köztársaság felel jelenleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!