Tippek Svájcba ?
Igen jogos bocsi.
Tehát kb 1 vagy max 2 hétről lenne szó nyáron a cél az Lauterbrunnen, Grindelwald, Zermatt, Iseltwald, Lugern-tó, Aareschlucht. Kb ezek lennének az úti célok elsődlegesen
Nem vagyok annyira otthon Svájcban. Azért kérdeztem hogyan érdemes szervezni a dolgokat. Pl van aki azt mondta nekem autót el kell felejteni kint. Nagyon jó a vonatközlekedés. Egy olcsó retúr repjegy meg heti vagy fél havi vonat bérlet jobban megéri mint autóval.
Amiket felsoroltal abbol a legtöbb helyen mar jartam. Igaz autoval, igy a tömegközlekedesröl nem tudok nyilatkozni. Miert kellene elfelejteni az autot? Teljesen jarhato minden ut.
Grindewald, es Lauterbrunnen-nel draga a parkolojegy de ki lehet birni.
Aareschlucht-nal pedig egy hatalmas nagy placc van, ingyenes parkolasi lehetöseggel.
Ha van saját autód, sokkal olcsóbban megúszod a közlekedést, mint vonattal.
A kaján tudsz spórolni, ha otthonról hozol, esetleg Németországban bevásárolsz (nézd meg előtte a szabályokat, mi vámmentes), vagy Svájcban az Aldiban/Lidlben veszel pl. szendvics alapanyagokat.
A szállás és a parkolás drága lesz, ezek tipikus turista célpontok. Max ha valami messzebb helyen keresel szállást, nem a felsorolt városokban, akkor valamivel olcsóbb.
Vásároljatok alap élelmiszereket boltban és főzzetek. A hús árán kívül nem sokkal drágább a bevásárlás, mint otthon 😀
Autóval talán a legolcsóbb, az éves matrica 40chf, ezen nem érdemes spórolni, autópálya nélkül ugyanaz az út kb 2x annyi időbe kerül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!