Tudnátok segíteni hogy svájcba kell-e H matrica az autómra?
És a poén az hogy a svájci rendszámtáblákon nincs országjelzés, ezért a plusz CH matrica az autóikon nagyon is indokolt lenne nekik külföldre utazáskor. De ahogy olvastam, csak az olasz rendőrök érzékenyek erre, a francia és német rendőrség egyáltalán nem vegzálja a svájciakat érte, ha épp nincs.
Amint az autopalyara lepsz Svajcban, mindegy milyen a rendszamod, KELL matrica.
40 CHF, es egy evig ervenyes. Masfajta matrica nincs, csak eves. A hatarnal nem ellenörzik termeszetesen, de az autopalyakon lehet ellenörzes, es akkor kell büntetest fizetned, ha nincs matricad.
Látom ellentétes válaszok érkeznek a kérdésre. Én nem tudom, hogy kötelező-e a matrica, vagy nem, de inkább hiszek az autóklub oldalának, mint ismeretleneknek az interneten. Ott azt írják, hogy kell az ovális felségjelzés:
Egyébként ha megnézed a linket van ott még sok más hasznos információ. (Lehet persze, hogy a kutya nem törődik vele, de az egy másik kérdés).
Ami még fontos lehet, hogy figyelj a sebesség korlátozásokra, jellemzően sokkal pontosabban tartják be a jelzett sebesség korlátozásokat mint itthon.
Fényszóró használata éjjel-nappal, lakott területen is kötelező.
"Ami még fontos lehet, hogy figyelj a sebesség korlátozásokra, jellemzően sokkal pontosabban tartják be a jelzett sebesség korlátozásokat mint itthon."
Igen, erre különösen kell figyelni, mert mindenhol ellenörzik, es ha mar varoson belül 50 kmh helyett 55 kmh-val mesz, az 40 CHF-ba kerül, 6-10 kmh-nal több 160 CHF, es ennel meg van magasabb Busse is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!