Jelenleg látogatható Csernobil?
Figyelt kérdés
2024. jan. 5. 21:15
2/8 anonim válasza:
elvileg vannak(voltak) erre szakosodott ukrán cégek, akik turisztikai céllal rövid ideig tartó látogatásokat szerveznek pripyatba. Bár most a háború miatt szerintem ez most ki van lőve,szóval jelenleg nem tudsz oda menni csoportos szervezésben sem.
De az hogy te saját magad kocsiba ülve oda menj és ott lófrálj a kedvedre, az ki van/-volt zárva, még a háború előtt sem engedélyezték a saját magad turistáskodást és engedély hiányában be sem engedtek a 30km-es körzetébe sem.
3/8 anonim válasza:
Csak csoportosan vezetőkkel látogatható.
4/8 anonim válasza:
A háború óta hivatalosan nem. Gyakorlatilag Ukrajna már esik abba a korrupciós kategóriába, ahol bármit meg lehet oldani, de kétlem, hogy itt kérdeznél, ha lenne 1.5 milliód kenőpénzekre.
5/8 anonim válasza:
Ha visszaállnak a boldog békeidők, akkor majd remélem ismét látogatható lesz, mert nekem is bakancslistás hely. Most nem Csernobil esik ki a turisztikai kategóriából, hanem komplett Ukrajna. Addig meg marad Pamkutyáék videói, ha még nem láttad azt mindenképp nézd meg!
6/8 anonim válasza:
Háború előtt voltam a lezárt zónában.
Most nem tudom látogatható e, de szerintem nem.
7/8 anonim válasza:
Tudomásom szerint hivatalos szervezett túrák formájában nem látogatható jelenleg. Amikor az oroszok a megszállás után kivonultak a zónából elvileg elég rendesen elaknásították a területet. Láttam pár videót a YouTube-on, ahol pár bátor Stalker így is bemerészkedett a zónába, de nagyon óvatosak voltak, minden ajtót egy több méteres faággal nyitottak ki, hátha valami botlódrótos meglepetés van mögötte. Nem egy életbiztosítás most ott tartózkodni, és nem a sugárzás miatt. Attól tartok, hogy nem is nagyon lesz már látogatható, függetlenül a háború végkimenetelétől, gondoljunk csak a balkáni országokra, amiket a háború után sem sikerült rendesen aknamentesíteni.
8/8 anonim válasza:
Semmi képpen sem látogatható. Csernobil még ma is katonai műveleti területnek számít így 2 évvel az Oroszok távozása után is az aknák miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!