Kezdőoldal » Utazás » Európa » Első tengerparti nyaralásra,...

Első tengerparti nyaralásra, egyszerű, de jó helyre, közelre, mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Két kamasz gyerekkel, első külföldi nyaralásunk lesz következő nyáron. Apartmanba mennénk autóval, de olyan sok a választék, hogy fogalmam sincs, hogy válasszuk ki. Tudtok helyet ajánlani? Olasz,Horvát, Szlovén tengerpart jó lehet, alacsony áron, nem kell luxus, csak normális szép hely.
2023. dec. 5. 23:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A szlovén tengerparton strandolás szempontból nagyon gyenge a felhozatal. Olasz-Adria homokos, long beach jellegű part van. Horvátországra a sziklás, köves, kavicsos strandok a jellemzőek.

Személy szerint Horvátországot preferálom, Primosten, Trogir környéke szerintem még nincs olyan messze. Kicsit közelebb Biograd na Moru. Ha minden km számít, akkor nyilván Krk-sziget, Isztria fog szóba jönni. Opatija-riviéra elképesztően gyönyörű, de tudtommal arrafelé drágábbak a szállások, esetleg Lovrant vagy Moscenicka Draga-t érdemes megnézni, hátha ott nem annyira.

2023. dec. 6. 00:21
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az olaszt skippelném mert autóval messze vannak azok a részek amik szépek. Horvátország pl Korcula egész jó.
2023. dec. 6. 06:45
 3/16 anonim ***** válasza:
30%
Fekete-tenger , Odessza .
2023. dec. 6. 07:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem, 12 éves voltam, mikor először láttam a tengert. Szüleim direkt úgy szervezték, hogy az első pillanat, amikor meglátom a tengert az szép legyen és sikerült is. Bosznia-Hercegovinán keresztül mentünk Horvátország középső részére. A Neretva mellett mentünk és úgy láttam meg a tengert, ahogy a folyó kiszélesedik és aztán ott volt. Maradandó emlékem.

Amúgy Horvátország középső része szerintem jó: Makarska, Split környéke. Illetve Neumot ajánlom, pár éve voltunk. Az Bosznia egyetlen tengerparti kijárata. Ugyanaz a tenger, csak olcsóbb a szállás, mint Horvátországban. Innen Dubrovnik sincs olyan messze, érdemes lehet egy napot rászánni és elmenni. Mondjuk én jobban szeretem a köves, hirtelen mélyülő tengert, ahol lehet búvárkodni. A homokos tenger messziről szép, de közelről nekem olyan "nagy, sós Balaton" érzés mindig, semmi különös.

2023. dec. 6. 09:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is Horvátországot mondanám és Makarska környékét. Tucepin és Podgorán jellemzően olcsóbbak a szállások, de Korcula szigetet is be lehet próbálni. Én Tucepit nagyon ajánlom, gyönyörű, hosszú partja van, lehet túrázni a Biokovon, nagyon szép a víz (strand kavicsos, de annyi baj legyen) és minden van a közelben.
2023. dec. 6. 09:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam horvátoknál az Isztria a nyerő, olaszos hangulata van, tele csodás partokkal, városokkal. A szlovén part pici és uncsi, nekünk ott 3 nap bőven elég volt - Pirant vagy Izolat érdemes megnézni, azok csoda kis városok. Az olaszoknál Bibione, Jesolo ami közel van, de inkább Balaton hangulatú, mint tenger :D legalábbis nekem nem bejövős.
2023. dec. 6. 10:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Horvátországot, egész pontosan Crikvenicát, az az egyik legközelebbi jó nyaróhely.

[link]

2023. dec. 6. 10:49
 8/16 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy Horvatorszag, mert Olaszorszag kozel eso reszen kimondottan baromi sivar a tengerpart.
2023. dec. 6. 11:12
 9/16 anonim ***** válasza:
Mi Medulinban voltunk tavaly és egészen bejött. Közel is van.
2023. dec. 6. 11:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Isztria szerintem szép.

Szlovéniával nem érdemes kalkulálni mert nagyon kicsi a tengerpart. Első körben szerintem döntsd el, hogy olasz vagy horvát tengerpart, tök más a kettő, kép alapján is talán átjön hogy más a hangulata. Utána már könnyebb lesz szűkíteni.

2023. dec. 6. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!