Szerintetek miért jön ennyivel kevesebb turista Budapestre, mint Bécsbe vagy Prágába?
A Euromonitor legfrissebb, 2022-es felmérése szerint Budapest még európai szinten is csak a 19. legnépszerűbb úticél, nagyjából 4 millió látogatóval.
Ennél mind a hasonló jellegű Bécs (10. helyezett - 6,3 millió látogató) és Prága (6. helyezett - 9 millió látogató) is sokkal népszerűbb.
Szerintetek mi ennek az oka? Én úgy gondolom, hogy Budapest szépségben, látnivalók tekintetében simán felveszi a versenyt az említett két várossal, ráadásul az utóbbi években elég nagy ráncfelvarráson esett át a belváros és a turisztikailag vonzó részek nagy hányada. Lehet, hogy Budapestnek nem túl jó a rekláma? Nincs annyira a köztudatban külföldön, hogy milyen szép?
Érdekes, hogy pl. a teljesen jellegtelen Dublin a 15. helyen szerepel, 5,1 millió látogatóval.
Drágulás, Orbáni politika rossz híre, amit a balosok még el is túloznak.
Pl. külföldi ismerős kérdezte is tőlem, hogy tényleg diktatúra van Magyarországon, mert ezt nyomják nekik a hírekben.
Én inkább azt sajnálom, hogy általában a legprolibb, lecsúszott réteg jön ide, akinek az ivás és az utcára szarás jóformán az egyetlen szórakozása, és Budapest olcsó ennek az alja rétegnek is.
Pedig ez a város sokkal többre hivatott. Szerintem kiemelkedőbb Prágánál kulturálisan (igen, voltam Prágában többször is), csak Prága több energiát és ráfordítást ad az imidzsre.
NEm akarnak fidernyák Orbánisztánba menni.
Megtudom őket érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!