Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan lehet most eljutni...

Hogyan lehet most eljutni Oroszországba?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy Helsinkiből és Tallinból mennek buszok Szentpétervárra és vissza.

Vannak tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

2023. aug. 18. 11:55
1 2
 11/13 franciasrac ***** válasza:
46%

Májusban mentem én. Mivel Lettországban éltem akkor, mentem először Tallinnig, aztán Tallinntól Narváig vonattal (vannak buszok is), aztán átkeltem a határt (sokkal egyszerűbb volt mint ahogy elképzeltem), és végül foglaltam egy minibuszt Ivangorodtól Szentpétervárig Telegramon.

Rigától és Tallinntól vannak amúgy « közvetlen » buszok Szentpétervárig (a legjobb cég számomra Lux Express, sokat utaztam velük a balti országokban és ők nagyon megbízhatóak) (Narvában szállsz le, a határt gyalog léped át, és egy másik buszra szállsz Ivangorodban), drágább volt, mint ahogy csináltam, de biztonságosabb is.

Azt is kell felemlítenem, hogy most már csak az észt-orosz határ nyitva van, Finnországtól vagy Lettországtól indulva Észtországon át kell járni. Narvában nagyon egyszerű pénzt váltani, ott semmit nem kérnek, csak eurót adsz, rubeleket adnak vissza és ennyi (mivel ott kizárólag oroszok vannak, Rigában vagy Tallinnban pedig alá kell írnod egy olyan papírt amin azt írják hogy gyűlöled Oroszországot, nem támogatod a tetteiket, fényképezik az útleveled stb.).

Ivangorodban egyszerű megvenni SIM-kártyát és bankkártyát is megkapni, csak nézd előre a Yandex Maps-en mikor nyitva van. Én beszélek oroszul úgyhogy nem aggódtam annyira, viszont ott az emberek mind egynyelvűek, azért ha nem beszéled te, vigyél magaddal zsebszótárt, nagyon segíteni fog, amíg nincs interneted.

Repülővel a legkönnyebb azt hiszem Belgrádtól elrepülni, de ezzel semmi tapasztalatom nincsen. Tudom pedig hogy nemsokára újra lesznek közvetlen vonatok Pestről Belgrádig, most még Szegeden, Szabadkán és Újvidéken kell átszállni. Persze Isztambultól is lehet. Ez a büdzsédtől is függ.

júl. 31. 22:07
 12/13 anonim ***** válasza:
31%

Hamarosan a Narva-i határátkelőhelyet is lezárják remélhetőleg a mocskos ruszki terrorállam felé...

Úszógumival még próbálkozhatnak a Putler nyalogatók: [link]

júl. 31. 22:27
 13/13 anonim ***** válasza:
71%
#12 Igen, nyilvánvalóan mindenki putyinista aki mondjuk megnézné Szentpétervárt, ahogy bizonyára azok is elvakultan imádják az amerikai demokrata kormányt akik elmennek New Yorkba, de minden Magyarországra érkező turista is csak azért jön valószínűleg, mert hithű orbánisták. Idióta...
aug. 5. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!