Kezdőoldal » Utazás » Európa » Attól, hogy Anglia már nem EU...

Attól, hogy Anglia már nem EU tag, még Európában van?

Figyelt kérdés

2023. aug. 8. 22:22
1 2
 11/17 LuckyLevi ***** válasza:
Én nem suggaltam semmit. Csak annyit írtam, hogy földrajzilag igen. Aztán kötekedett valaki, hogy politikailag is. De ez meg számomra badarság, hogy egy ország politikailag egy kontinenshez tartozik, hiszen a kontinens egy földrajzi forgalom.
2023. aug. 9. 10:17
 12/17 anonim ***** válasza:
51%
Anglia sosem volt az EU része, Óceánia mindig is Kelet-Ázsiával háborúzott.
2023. aug. 9. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Hogyan jön ide Óceánia?
2023. aug. 9. 13:54
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
13: mint alapfokú műveltség, de te ne gondolkozz rajta, csak összezavar.
2023. aug. 9. 13:57
 15/17 anonim ***** válasza:
Én tagja voltam a munkás brigádnak, a La Manche csatornát Brexit után odébb ástuk, azóta Anglia hivatalosan Észak-Amerika része.
2023. aug. 9. 14:06
 16/17 anonim ***** válasza:

14. [link]

Hol van itt Óceánia?

2023. aug. 9. 15:54
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

16:

12-es Orwell 1984 című könyvére utalt, amelyben 3 nagyhatalom, Keletázsia, Eurázsia és Óceánia uralják bolygónkat, is mindhárom totalitarista diktatúrát épített ki, amelyben a folyamatos háború csak az "állampolgárok" feletti uralmat szolgálja.

A mindig is Keletázsiával háborúzott, arra utal, hogy a könyvben mikor Óceánia egyik napról a másikra Eurázsia helyett Keletázsiával kezd háborúzni, meghamisítják a történelmet, és elhitetik Óceánia lakóival, hogy mindig is Keletázsiával háborúztak. Ez a mém gyakran van használva a politikában is, mikor pl. egy politikus hirtelen színt, álláspontot, ideológiát vált, aztán úgy tesz mint ha mindig is az aktuálisat képviselte volna.

A könyvbeli Óceániának nincs köze Óceánia mint földrajzi helyhez, találsz róla térképet, lényegében Észak-Amerikát, Dél-Amerikát, Dél-Afrikát, Ausztráliát, Új-Zélandot és a Brit Szigeteket foglalja magába, és a könyv cselekménye konkrétan Angliában játszódik. Ez 12-es utalásának másik kontextusa, hiszen a történetben Anglia Óceániához tartozik, nem Eurázsiához.

Érdemes elolvasni a könyvet, szerintem soha nem veszti el az aktualitását, mindig megvan sajnos az esélye, hogy ilyené válhat a világ, de a létező diktatúrák is sokat alkalmaznak az abban leírtakból, Orwell a kommubista rendszerekben való csalódásának hatására írta.

2023. aug. 9. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!