Ha nem vagyok bulizós típus, akkor érdemes erasmusra mennem majd?
Az Erasmus egy szuper dolog, csak nem tudom, hogy mire 🙃
Elsődleges cél a tanulás (lenne), de szerintem kicsi az esélye, hogy fél év alatt egy teljesen más rendszerben igazi tudást tudsz összeszedni, inkább az "úgyis átengednek" hozzáállást feltételezem a kinti tanároktól is.
Nyilván egy fiatal általában szeret bulizni, de ez a hazai felsőoktatási intézményekre is jellemző, ahogy itthon, úgy természetesen kint sem "elvárás", hogy bulizni kell :)
Tehát arra jutottam, hogy az Erasmus arra a legjobb, hogy világot láss, más kultúrákkal ismerkedj, nem turistaként, hanem mintha ott élnél (hisz ott is élsz 😀). Ha ez a lehetőség vonz, akkor semmiképp ne hagyd ki szerintem! :)
(És bár a tanulás részét nem tartom igazán jelentősnek, tapasztalatnak/plusz ismeretnek biztos nem mutat rosszul, ha ezt is be tudod írni egy önéletrajzba.)
Én találkoztam olyan emberekkel Erasmuson, akik szintén nem bulizós típusok voltak. Nagyon jól lehet például közösen kirándulni, felfedezni az országot. Érdemes azért nyitottnak lenni és elmenni közösségi programokra, de úgysincs értelme részegen a bulikban ismerkedned, ha nem azt szeretnéd szabadidős programnak, nem ahhoz keresel haverokat.
Nekem egyébként tanulás szempontjából is új perspektívát mutatott, igaz, egyik tárgyam sem olyan volt, ami itthon kötelező, azokat vettem fel, amik érdekeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!