Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi alapján neveznek egy...

Mi alapján neveznek egy helységet ilyen-olyan Velencének?

Figyelt kérdés
Többek között Franciaországban vagy Németországban azt láttam, hogy nem kell hozzá csatornarendszer mint az olasz Velencében, hanem szinte egy szélesebb ároknak kinéző csatorna van csupán egy-egy ilyen településen. Ez nem teljesen tiszta. Eger közepén átfolyik az Eger-patak, Sopronban az Ikva, Miskolcon a Szinva. Ezeket a városokat miért nem nevezi senki ilyen-olyan Velencének?
2023. aug. 7. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el.

[link]

2023. aug. 7. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Soha nem hallottam Sopronról, Miskolcról, Egerről. Nem is kimondottan vizes városok.

Szentpétervárról szokták mondani, hogy észak Velencéje, ami jogos,mert ott tényleg van csatornarendszer. Még Berlin vagy holland városokól lehetne mondani.

2023. aug. 7. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nemhivatalos, es csatornahalozat ahol van. Illetve Stockholmra is raragasztjak, csupa sziget, sok hid, es csupa part a belvaros.
2023. aug. 7. 16:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Bamberg, Cesky Krumlov, Colmar, Annecy többek között
2023. aug. 7. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Én se értem. A holland városok közt kb egymillióra lehetne előbb mondani, mint éppen Giethoornra.
2023. aug. 7. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell mindenben formális logikát keresni.
2023. aug. 8. 10:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!