Horvátországba, vagy a Balatonra érdemesebb menni nyaralni?
Egyik sem. A horvát tengerpart nyáron túl meleg és manapság ugyanúgy túl nagy a tömeg, mint a Balatonon. A Balaton is túl tömeges, drága és emellett az ország jelentős részéről le lehet ugrani egy-egy napra is.
Szvsz érdeklődéstől függően érdemesebb kevésbé ismert helyeken nyaralni.
Szerintem a Balatonon érdemesebb mert:
-Közelebb van
-Anyanyelveden van majdnem minden leírva
-Általában kissebbek a hullámok (ha valaki a nagyot szereti akkor hátrány)
-Nincsenek benne medúzák
-Nagyon szép a naplemente a déli parton
De a Horvát tengerpartnak is vannak előnyei:
-Nagyobbak a hullámok (van akinek előny, van akinek hátrány)
-Igazi tengerparti látvány van és itt is lehet szép a naplemente
-Általában melegebb van mivel délebbre van
#2-nek az első sora kivételével *mindennel* egyetértek (szeretem mindkettőt, és különlegesebbnek az utóbbit tartom, a tengert; mindkettőnek van előnye a másikkal szemben)
Ezekkel egészíteném ki:
• a Balcsiban tengeri sün sincs (nemcsak medúza)
• a tengerben ‒ ha van úszószemüveged vagy búvármaszkod ‒ látni is lehet valamit a víz alatt, legutóbb is láttam halacskákat (még ha nem tudsz lemerülni, akkor is láthatsz, elég csak nézni is a víz alá; a Balatonban nem is lehet szó szerint merülni, de még amikor és ahol mégis megoldottam, akkor és ott a karomat magam elé teljesen kinyújtva a kézfejemet se láttam, és egyik népszerű hazai természetes fürdővízben sincs olyan víz alatti látótávolság mint a tengerben)
Tudom, az utolsó szempont már egyéni szempont, eleve sokan csak simán bent vannak a vízben és eszük ágában sincs az arcukat a vízfelszín alá tenni. Nem vagyunk egyformák és nem is kell annak lennünk. Én meg még a víz alatt lenni is szeretek (el tudok egy kis időt lenni ott úgy is, hogy az egyetlen „légpalack” a tüdőm), szóval én meg még ki is szeretném használni ezt is, a Balatonban „köd van” víz alatti látvány szempontjából, a tengerben pedig ez egy plusz élmény az alap fürdés+úszás mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!