Szerintem azért ezzel vigyázni kell, mert szokták ellenőrizni.
2023. jún. 29. 18:59
3/15 anonim válasza:
Ha magyar a személyi és Magyarországra jössz, akkor nem valószínű hogy visszazavarnak Romániába, de ha eleve lejárt személyivel mennél külföldre annak bizony van valamennyi kockázata.
2023. jún. 29. 19:03
4/15 A kérdező kommentje:
Szóval nagyon nézik az ilyet vagy kedvesek? Valakivel megesett-e már ilyesmi?
2023. jún. 29. 19:12
5/15 anonim válasza:
Nagyon nézik.
2023. jún. 29. 19:15
6/15 anonim válasza:
Vannak országok ahova lehet utazni 1 éven belül lejárt okmánnyal, de Románia nincs ezen országok között.
2023. jún. 29. 19:59
7/15 anonim válasza:
Nem lehet, mivel ellenőrzés van a határnál (személyi, jogosítvány, forgalmi, ha autóval utazol).
2023. jún. 29. 21:05
8/15 anonim válasza:
Nem kedvesek, nagyon nem, tapasztalat
2023. jún. 29. 21:30
9/15 anonim válasza:
Nem lehet, pár éve az ismerősömet már a magyar oldalon visszafordították, mondván hogy a románok úgysem fogják átengedni.
Nem vette észre, hogy le volt járva a személyije.
2023. jún. 29. 21:57
10/15 anonim válasza:
Kedves kérdező,
nagyon nézik! Engem egyszer nem engedtek át, mert le volt járva a személyim is és az útlevelem is!
Félig viccből mondtam nekik: "Két fél, egy egész..." de nem engedtek át.
Még az ideiglenes személyik vagy a megigénylés során kapott papír változatok sem jók. Csak a teljesen érvényes és megfelelő papírokkal lehet majd átmenni.
Visszafelé viszont nem gond! Ha mondjuk hónapokig/évekig tartózkodtál külföldön, és úgy járt le az okmányod, akkor nincs gond, haza fognak engedni. Senki nem tiltja vagy tilthatja meg, hogy a saját országodba belépjél. Ki viszont nem mehetsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!