Mennyire drága Horvátország?
Idén augusztusban megyek nyaralni pár barátommal Horvátországba. Mire számítsunk, mennyire vészesek az ottani árak? Étel, ital, éttermek, büfék.
Eddig még nem voltunk ott.
Általános szabály: délebbre haladva (pontosabban kelet felé) drágább. Zágrábban egy latte pl. 1-1.5 euró, Dubrovnikban 2-3 euró. (persze akadnak kivételek, de ez így megfigyelhető)
Boltban magyar árakkal érdemes számolni, ha ti vásároltok be (sőt, valami még olcsóbb is). Toast kenyér 1.25-2 euró, tej kb. 1 euró, a zöldségek sokkal olcsóbbak pl. jégsalit kaptunk 45 centért, paradicsomot 1.30 euróért kilóját. Az alkohol viszont sokkal drágább (már ha minőséget is néz az ember).
Éttermek szintén széles skálán mozognak. Gyrosbüfé 2-3 euróért is van, strandkaja szintén. Egy jó halas tál sült hallal, krumplival, salátával olyan 16 euró felé megy, aztán határ a csillagos ég (a gyanúsan olcsó halat viszont nem érdemes megvenni), láttam olyan cikket, ahol 22 euró fölött volt egy halétel. Az italok viszont drágábbak, kis üveg kóla 3 euró alatt alig volt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Alkohol terén inkább a minőséget preferáljuk. Vagyis egy páran mindenképpen.
Vannak a halas ételeken kívül specialitások? Szeretem kipróbálni mindenhol a helyi specialitásokat.
1 hétre kb. 500 euro elég lehet?
Pécsi vagyok,kb.féléve lejàrunk Horvàtorszàgba vàsàrolni!
Pàr dolgon kìvül/pl.kàvé,àsvànyvìz,néhàny üditö/,szinte minden olcsóbb mint nàlunk!
Ha útközben megàlltok bevàsàrolni,nem a tengerhez közel,jobban jàrtok mintha innét vinnétek a felsorolt dolgokon kívül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!