Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia. Lehet ennek bármi...

TwinSoulSs kérdése:

Anglia. Lehet ennek bármi negatív vonzata?

Figyelt kérdés

Sziasztok! (Előre is elnézést kérek a helyesírási hibáimért!)

Ez egy eléggé régi történet, es hogy miért is foglalkozok vele ennyi idő elteltével nem tudom.

A történet.

2015-ben utaztam ki Angliába egyedül (nagyon fiatal voltam)! Annak reményében, hogy jobb lesz mint itthon!

Jobb volt ! Pénzileg igen! Mivel egyedül voltam így viszont maga a magány és a honvágy/család haza hívott.

2016.04 vagy 05 haza utaztam! És hát otthon is maradtam!

Munkahelyemen felmondtam ( bár part time job volt és közvetítő) szóval nem is kelet annyira sok mindent csinálnom.

Előfizetésen nem volt, bank kártyám is csak az alap. Hitelt nem vettem és eszemben sem volt soha. Igazából tényleg csak dolgoztam és aludtam. Mondhatni hosszú nyaralásnak!

A Kérdésem arra összpontosul:

Hogy sok helyen olvastam, hogy le jelentették a HMRC-nél, hogy elhagyják az országot de nem is emiatt, hanem mert ugye ha van túlfizetésed az adónál vissza kapod!

Council Taxot nem fizettem mivel szobát béreltem, természetesen nem voltam oda be jelentve.. (nem nagyon szeretnek embereket be jeleneteni)A TB teljesen máshogy van kint mint itt , ha dolgozol van, ha nem akkor nincs.. Angliában nincs kötelező havi díja.

Engem annyira az adóvisszatérítés nem érdekel! Mivel sosem értem el a 10600 fontot éves szinten így teljesen jelentéktelen. Inkább az a része hogy nem jelentettem le hogy el megyek.

Egy két helyen olvastam: hogy sokan nem jelentették le! Valaki azt írta, hogy nem is vagy köteles ezt megtenni.

Valaki, hogy ez 7 éve volt már rá jöttek, hogy nem tartózkodom kint!

Van / volt olyan akit csak haza jött ugyan így?

Másik fele , mivel már annak lassan 3 éve lesz , hogy a Brexit megtörtént , és ugye nem jelentkeztem a settled status vagy a pre settled status-ért gondolom ilyenkor az adatomat át állítják. Erről próbáltam olvasni, hogy mi lesz azzal aki nem kérvényezte, csak annyit hogy 6 hónapot tartózkodhat kint max. És nem vállalhat már munkát csak akkor ha lesz VISA.

Másik fele, ez már 7 éve. Engedjem el az egészet? Már negatív vonzata nem lesz ugye?

Erről mi a véleményetek?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

További nagyon szép napot kívánok!

2023. jún. 16. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 15 éve élek Angliában.

Szerintem az egy éved (vagy annyi sem) nem igazán számít ebből a szempontból .

Akik nem jelentkeztek a státuszokra (settled, pre settled) azok gondban lehetnek , de mivel te már nem vagy itt így ez rád nem vonatkozik.

2023. jún. 17. 07:34
 2/2 Huddersfield ***** válasza:

Hello,

Az elottem valaszoloval kell egyet ertenem. Ne aggodj azon hogy nem jelentkeztel ki. Viszont, kivancsi lennek hogy az 1 evnyi kint tartozkodasod alatt a befizetett national insurance (TB) elerte-e az eves minimumot. Ha igen, akkor ez az egy ev a (tavoli) jovoben a nyugdijadhoz szamolhatjak Magyarorszagon (nem 100%, de erdemes rola papirt kerni a HMRC-tol es megtartani).

2023. jún. 23. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!