Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszország nyaralás?

Olaszország nyaralás?

Figyelt kérdés

Aki volt már, hogyan oldotta meg? Egyénileg vagy szervezett? Mennyibe került kb? Mik kellenek a kiutazáshoz?

Ha egyénileg szeretnék utazni, azt hogy lehet jól megszervezni? Repülős útra lennék inkább kíváncsi.

Nem a pihenős nyaralásra gondolok és nem is a 0-24 menetelésre, hanem valahol a kettő között, amikor látunk sok szép helyet, de arra is van idő hogy csak úgy sétálgassunk.

Meg amúgy bármilyen hasznos infót írhattok

2023. máj. 25. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem mindegy, hogy Szicíliába, Rómába vagy Milánóba mennél

Amúgy Olaszországot az egyik legkönnyebb megszervezni egyénileg.

2023. máj. 25. 18:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Rómába
2023. máj. 25. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Felcsapod a Wizz air és Ryanair honlapját, valamint a Booking.com-ot és az Airbnb-t és már szervezheted is magadnak.
2023. máj. 25. 19:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyjából B1 angoltudással meg 8 általánossal lazán megoldható feladat. Róma a világ egyik legturistásabb városa, kezdőként sem lehet nagyon elrontani. Az árak nagyjából a budapestiek duplái átlag turistaként. Meg lehet oldani olcsón is, de átlagban szállással együtt napi 100-150 eurós büdzsé nem árt, ha nem szeretsz nagyon hátizsákosan közlekedni. Ebből simán kijönnek a belépők meg pár olcsóbb étkezés.
2023. máj. 25. 20:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Keresel repjegyet, foglasz szállást, kötsz utasbiztosítást aztán nem felejtesz el elmenni. Ez azért nem olyan bonyolult.
2023. máj. 25. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:

1) Repjegyvadászat: nem mindegy, hogy milyen szezon

Január: kevesebben vannak, de az idő sem olyan jó

Február eleje: dettó

Február vége: már azért gyűlnek-gyűlnek az emberek + Velencei Karnevál (17-18 fok van, szóval már kezd jó idő lenni)

Március-május: tavasz (22-32 fok között), az árak már kezdenek hasonlítani a főszezonra, de még azért vannak jó ajánlatok, elég sokan is szoktak lenni

Június - szeptember: totál főszezon

Október: még mindig sokan vannak, de sokat csitul.

November: noveberben még nem voltam, fogalmam sincs milyen

December: szokásos, eleje még oké, utána jön a karácsonyi szezon

2) Szállások

Én a Booking és az Airbnb oldalakat szoktam használni, de embere válogatja. Lehet jobb ajánlatot kapsz apartmanra, de akkor az ellátást magadnak oldod meg, ezért ha tényleg nem akarsz ilyemivel foglalkozni válassz hotelt. Abból is széles választékban érhető el. (Észak-Olaszország viszont nagyon drága, erre készülj, Rómában elég tűrhető)

3) Írtad, hogy nem 0-24 séta. Akkor azért egy 5-6 nap legalább kell, ha tényleg nem akartok rohanni. Így se fér bele minden egy útikönyvből. Amit én javaslok: írjatok egy listát mi az ami kötelező (Colosseum, Forum, Tevi kút stbstb.) ezen kívül írjátok össze, hogy mi az ami titeket érdekel és mindenképp meg akarjátok nézni (pl. én az Angyalok és démonok helyszíneit mindenképp meg akartam nézni). Ha ezt összerendeztétek nézzétek meg mi az ami még esetleg a közelben van egy sétatávra és be lehet iktatni.

(most emiatt lehet lepontoztok, de ez amúgy mindenkinek más, hogy kit mi érdekel mert itt vannak olyanok akik számára nem vagy ember ha nem nézed meg a város összes utcatábláját)

4) Olyan bőröndöt vigyél, aminek van oldal fogantyúja. Én a macskakövön egyszer sikeresen kitörtem a bőröndöm kerekét.

5) Kényelmes edzőcipő, vagy olyan városjárócipő aminek a sarka magasabban van. Készülni kell a sok gyaloglásra és a vietnámi papucsban, lapostalpú tornacsukában nagyon kellemetlen lesz már az első nap után.

6) Érdemes műanyag palack helyett egy 0.75-ös, literes kulacsot venni. Rómaszerte minden sarkon van ivókút, ahol folyik az iiiisteni hidegvíz.

7) Készüljetek előre megváltott jegyekkel online, különben kellemetlen lehet a tűző napon a sorban állás.

2023. máj. 26. 09:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A fentieken túl fontos, hogy ha nem tengerpartozni akartok, ne nyáron menjetek. Októberben már nem kaptok feltétlen hőgutát, nyáron a városokban pusztulat meleg van. Gondolj bele, kánikula idején milyen mondjuk Pest belvárosa, amikor minden veri vissza a meleget. Na délebbre ez még rosszabb, a cipőd talpa odaolvad kb.

És van számtalan utazós blog meg oldal, ami segít eligazodni és összerakni egy útitervet. Vannak tök jó fb csoportok is. Ha ehhez az utánanézős szervezkedéshez nincs kedved, türelmed, bátorságod, akkor viszont inkabb keress egy irodát.

2023. máj. 26. 12:20
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

Jah nagyon könnyű megszervezni romát, főleg ha egy utazási/elektronikai analfabéta tutyimutyi boomer rokonnal mész és 5 napot azzal kell toltened hogy mindent te szervezz le mert ő nem csinál semmit

Nagyon élvezetes

2023. máj. 26. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Én Sardínián voltam egyénileg, 2 hete, mindent én szerveztem, egyedül kirándultam, nulla nyelvtudással, csak nagyon alap szavakat tudok, de mégis nagyon jól sikerült a kirándulás, mindenből a legolcsóbbat véve 150k Ft került, de nagyon megérte.

Róma szerintem drágább 1 hétre, én valahogy nem vagyok oda, túl zsúfolt és sztem drága, inkább tenger partra megyek.

2023. máj. 27. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!