Mik a vélemények Ciprusról és Máltáról?
Már a méret meg a domborzat közötti különbség miatt is Ciprus a nyerő élmény szempontból. Árszinvonal miatt is. Odamenj előszó, ahová olcsóbb lesz a jegy, ahol olcsóbban jössz ki, ha más szempont nincs, mert 2 nap semmire se elég egyik helyen sem, sehol sem. Pénzkidobás.
Én minimum 7-10 napot ajánlanék Cipruson. Ha minden érdekel, akkor part, hegyi kirándulás, történelem, buli, kaják, pia, Agia Napa, Larnaca, Limassol, Paphos, Troodos és ezek környéke; minden belefér.
Egy érdekes programot emelek ki mert a többit majd ajánalja más:
A limassoli sörgyár (KEO) pénteki nyílt napját külön ajánlom, benne van a helyi Commandaria bor bemutatása (amit szintén ők gyártanak) és kóstolás is. Nagyon jó.
Hello kérdező, Cipruson éltem egy évet és azóta is sokszor voltam ott, ingatlanokat is vettem, annyira megtetszett. Máltán többször is jártam biznisz miatt, meg csak úgy kirándulni és most úgy néz ki, ott fogok dolgozni egy ideig.
Cipruson mindíg azon gondolkodtam, miért is jönnek oda a túristák, mert ugyan ott élni szenzációsan jó, de túristás látnivaló nem sok van. Aztán megismertem az északi török részt és rájöttem, a látnivalók nyolcvan százaléka a sziget északi harmadában van és egy csoda. Szóval ha a napütés és a meleg lassan mélyülő tengarpart a cél, akkor Ciprus. Menj át északra és legalább Varosát nézd meg Famagusztában, mert az az 1974 óta érintetlen városrész örök élmény.
Málta is klassz, de az nem annyira strandolós (persze az is van, csk nyáron zsufi), inkább városnézős, bulizós hely. A történelme egyedi és a városkép egyszerűen lenyűgöző Vallettában, de a régi főváros, Mdina is egy világszám.
Nehéz döntés lesz. Két napra mindenesetre sehova ne menj, az egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!