Szerintetek is olyan steril, ronda Németország?
Most nem a természetre, bajor hegyekre stb gondolok, amit a természet épített.
Hanem ami emberi kéz mûve, a lakott területek.
Eleve többnyire szürke, felhõs az ég, nincs szép idõ.
A városok olyan sterilek, szürkék, semmi szépség bennük.
Minden praktikus, puritán, olyan „semmilyen“, nem túl színes-barátságos. Csúnya. Lélek nélküli.
Sehol nincs a szép pl olasz vagy francia városkàktól.
Az 5-ös vagyok, csak 30 éve élek Némeországban, szóval szó sincs túristáról.
A képek meg lehet, hogy valamennyire retusáltak, de az építészeti megoldásokat nem odaszerkesztették, a helységek a valóságban is szépen karbantottak, szinesek, tiszták!
Mint minden országnak, vannak szép és ronda részei. A nagyvárosok turista központjai szépek, nekem nagyon tetszett München. Különösen hogy ezek a részek "németesen" tiszták. De ugye ez nem mondható már el minden részről, nekem sikerült pár hetet olyan retek környéken lakni, mint a Blaha mögötti húgyszagú rész.
Pár hónapja viszont voltam egy Debrecen nagyságú német városban, az nagyon szép tiszta volt, de hát azt a posztszoci építészeti stílust te jó isten, megirigyeltük volna mi is. Szóval több a hasonlóság velünk, mint gondolnánk.
Kérdező mondj már egy csúnya német várost!
Menj a kínai vagy az orosz ipari varosokba. Na ott azt az egesz olyan szép mint egy nagy falrafosás.
Németország nagy varosai azert mar 1000 évesek. Van középkori részük, barokk, klasszicista , eklektikus rész és ezek szinte mindig szépek. Persze amiket 1950-es évektől épített épületek hányadékok.De azok meg a franciáknál, olaszoknál is azok.
18-as.
A II. világháború elkerülte a figyelmed?
Hol 1000 évesek az épületek?
Szinte mindet szétbombázták. Pont a nagyvárosok rondàk.
Pàrizs megmaradt, Berlin meg nem, világháború elõtti àllapotban. Tessék.
Üvölt a különbség a kettõ között.
Nem tudom, ennyi pénzbõl, ami nekik van állítólag, meg szuperképzett okos emberekbõl, hogy lehet ilyen semmilyen unalmas steril csúnya városokat építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!