Melyik a legjobb alkalmazás (pl Google maps, Google térkép stb) annak érdekében, hogy ne tévedjek el?
A Google maps és a Google térkép ugyanaz. Amúgy az egy jó dolog, csak tanuld meg használni (beállítások, nézetek, keresés). Ha kocsival mész, akkor meg Waze. Budapesten a bkknak van saját appja, az amúgy csak annyiból hasznos hogy tudsz benne jegyet és bérletet is venni.
Ha csak vonattal mész akkor a MAVnak is van sajátja, ott tudsz jegyet venni,de nincs térkép.
Amúgy Google maps és Waze akkor jó külföldön ha van neted amit tudsz kint használni. Googleben le is tudsz előre tölteni térképet, útvonaltervet, azt nem tudom hogy a wazeban mennyire van erre lehetőség. Mindenesetre ha kevés a neted akkor töltsd le előre.
Városoknak is van sokszor saját appja, én Mariborét próbáltam, mutatja a helyi látnivalókat pl. De a Google maps a legegyszerűbb ha városon belül akarsz tájékozódni
Nézz utána az országnak ahova mész, következő szempontok:
Ha EUn belül :
-Legyen lehetőleg egy EU tb kártyád, és egy utazás alatt használható biztosításod, erről érdeklődj biztosító irodáknál
-nézd meg, vagy kérdezd meg a szolgáltatód hogy a csomagodban lévő adatkeret, telefonhívás, sms, mennyire hasznalhato külföldön
-tudd meg vonatkoznak e rád szabályok (pl ha autóval mész, akkor Ausztriában kötelező hogy legyen hólánc az autódban)
-legyen érvényes személyid, autó papírok is legyenek rendben
EU-n kívül
-minden amit az előbb irtam
-személyit van ahol nem fogadnak el, oda kell útlevél, néha vízum, nézz utána a celorszagnak
-van ahol még a covid oltást is nézik, ennek is nézz utána
Midnesetre nézd meg a követség oldalát, olvass egy két utazós tippe blogot es az se árt ha egy kicsit utánanezel az ország kultúrájának
Attól függ hová mész.
EU-n belül google maps + roaming tökéletes.
EU-n kívüli országban (Szerbia, Svájc stb.) érdemes lehet helyi sim kártyát venni a nethez, mert a roaming pofátlanul drága.
Ezen felül van a Locus app, amely a világ összes országára létezik, országonként (nagy országokban államonként) vehető meg pár száz (vagy húsz!!! forintért). Letölthető offline, bármikor előveheted és nem kell internet se más, beállítható túrákra hegyekben, sétára városban, biciklire vagy akár autóra. Navigálhatsz, útvonalat tervezhetsz, elmentheted stb. Ha egy keveset fizetsz az appért, akkor mindent tud. De az ingyenes is tökéletes.
Mióta megvan, kidobtem minden mást, papírt és elektronikusat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!