A horvát tengerpart akkor is érdekes úticél lehet, ha az ember nem a strandon fekvős, semmittevős nyaralásokat szereti?
10
Még jó, hogy egyetértesz a 9-essel, hiszen azt a választ is te írtad.
Drága kis butám! Én csak idén 5x voltam az USA-ban és 1x "telelni" Délkelet Ázsiában. Egy hete még Helsinkiben voltam. Munkám miatt évente 4-5x körberepülöm a Földet. Lenyűgöző, hogy te is jártál "a világ több ismert helyén" is, de hogy milyen algoritmus alapján vélted kibogozni, hogy csak a szomszédba vagyok hajlandó elmenni, mert az közel van, ráadásul hogy fogalmatlan és tájékozatlan vagyok, azt igazán nagyszerű szellemi teljesítménynek tartom. Gratulálok.
Akkor elmondom neked, hogy mire gondoltam. De hozzá teszem, hogy én utálom a zsúfolt tömegtúrista tengerpartokat, kifejezetten taszít a világ bármely részén található tengerparti nyugágy és napernyő rengeteg. Mi nyaranta 1-2 hétre leautózunk Splitig, ott hajóra szállunk és Vela Lukában partra szállunk Korcula szigetén. Onnan rövid autóúttal eljutunk egy Prizsba nevű faluba, ahol az egyik öböl partján bérelünk egy villát(mindig ugyanazt), aminek saját mólója, strandrésze van, motorcsónakkal a bérleti díjban. Az egész öblöt kb egy tucat villa használja, a placcok egymástól 20-30 méterre vannak. A közelben elérhető több ún. agroturizm is, ahol helyi gazdák üzemeltetnek kiváló éttermeket, saját terményeikből, saját konyhájukból. Nem olcsó, de valódi élményt nyújt, a tipikus strandpizzák meg egyéb nyalánkságokkal szemben. A saját partunk szerencsére sziklás, nem homokos, azonnal 5 méter mély, hál'istennek nem lassan mélyülő, rögtön belevághatod magad, aminél jobb érzés nincs. Kilómétereket úszkálhatsz az öbölben anélkül, hogy másokkal foglalkoznod kéne. A falu északi végén van egy szálloda, ahol scuba túrákat szerveznek és ha tömeghez van kedved, be lehet autózni Korcula városába vagy akár Dubrovnikba is. Tudom, hogy nem tipikusak az igényeink, de mi ezt tartjuk fantasztikusnak és kiver a hideg a Bibione szerű helyektől. Persze az olaszoknál is vannak kiváló helyek, csak nem az adriai oldalon. Egyszer próbáld ki Giglio szigetét, csak ne akkor amikor a rómaiakat szabadságolják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!