Utaznánk, 6 éves lányukkal, de merre?
Elsősorban kocsival szeretnénk (vagyis én borzalmasan utálok repülni), akár 1 éjjel alvással menetközben. 300e ft-ból szeretném megoldani az utazást+szállást - ha repülnénk, akkor ugye még kocsit is kéne bérelni... Horvátországban sokat voltunk már, Olaszország vagy Görögország az elképzelésem.
Egyszer valahol olvastam, hogy lehet menni olyan vonattal, ami elviszi a kocsit is, ez még létezik?
Mit ajánlotok, merre induljunk? Mivel van akár negatív, akár pozitív tapasztalatotok?
Magyarországon jelenleg nem jár autószállító vonat. Sokan emlékeznek a Saxonia nemzetközi gyorsvonatra, ami Drezdából Budapesten át Siófokra közlekedett. A Keleti-pályaudvar 14. vágánya mellett illetve Siófokon az 5. vágány mellett ma is megvan a fel/lehajtó rámpa, bár Siófokon már rég beépítették az előterét.
A Bécsi Főpályaudvarról (Wien Hauptbahnhof)azonban közlekedik Autozug Feldkirch-be (Ausztria legnyugatibb városa), illetve Split-be.
köszönöm nektek :)
Erdély a 2. otthonom, onnan jöttek nagyszüleim :)
Ha körülnéznél csak hozzávetőleg szállásügyben, akkor tudnád, hogy jellemzően 100-150 € egy kétszemélyes szállás, 1500 km (a magyar határtól) átlagos kocsival kb. 280 €, tehát szerényen 3-4 éjszaka jön ki, ekkor legjobb appartmanba menni és este főzni (boltból vásárolva), nappal előre készített szendvics. A strand Olaszországban felejtős, egyfelől a közeliek nem olyan jók, másfelől az említett szállásár nem üdülőövezeti. Görögországba el sem jutsz, 1000 km körül a legközelebbi part.
Ennyi időre nem éri meg. Nekem semmiképpen nem. Olaszországba 10 napnál rövidebb időre nem érdemes menni.
naszóvalakkor: horvátország, 7 éjszaka, (6+1 máshol) 150+17ezer ft plusz kb 60-70e lesz a benzin összesen, szóval ez eléggé a 300 alatt van ;)
és nem koszfészek, 2 szobás nappali, tengerparti kilátás, július vége (ismerős volt már ott, így tuti)
azért köszi a tippeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!