Ha Finnországban szeretnék munkát keresni akkor milyen papírok kellenek hozzá, mit kell itthon elintéznem?
Figyelt kérdés
Jövőre a barátommal azt tervezzük, hogy Finnországba kimegyünk dolgozni, de nem tudom mit kellene ehhez itthon elintézni(lakcímbejelentés, tb bankkártya ilyenekre gondolok meg a többi papírmunkára)ha valaki tud erről vmit akkor írjon légyszi.2010. okt. 6. 21:50
2/7 anonim válasza:
finnül beszéltek? mert munkavállaláshoz az azért nem árt (persze mindenki beszél ott angolul de jobb munkákhoz elengedhetetlen)amugy vízum nem kell ,csak 90 napon belül regisztrálni a helyi rendôrörsön. amúgy miért finnország?
3/7 A kérdező kommentje:
angolul beszélünk és finnül is tanulunk, amugy meg azért mert ott élnek rokonaim, akik tudnak nekünk segíteni sok mindenben
2010. okt. 9. 16:48
4/7 anonim válasza:
[link] Ez egy hivatalos oldal,itt mindent megtalálsz. De irigyellek benneteket! :s
5/7 anonim válasza:
Én is jövőre költözöm. Melyik városba mentek?
6/7 A kérdező kommentje:
Turkuba és te?
2010. okt. 13. 19:55
7/7 anonim válasza:
mi majd Tamperebe. mi csak nyár elején költözünk , elkezdtem tanulni már finnül, meg olvasgatom a fórumokat hogy mire számítsak majd magyarként. A legfontosabb dolog a nyelvtanulás no meg az hogy megkapja az ember a Kela kártyát. Én addig otthon fizetem a tb-t amíg nem kaptam meg a Kela-t és amig nem találtam munkát ott. mert ideiglenesen addig jó az Európai biztosítási kártya. Én az OEp-től kaptam egy lapot amin majd be kell jelentenem az ottani munkámat és akkor ugye otthon már nem kell fizetnem tb-t. meg elvileg az önkormányzatnál be kell jelenteni hogy megváltozott a lakcímed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!