Melyik tengerparti város választanátok a helyemben?
Tavaly volt szerencsém életemben először Horvátországban, Crikvenicán pár éjszakát eltölteni, idén is szeretnék (ha minden jól alakul) eljutni az Adriára. A kitűzött céljaim:
-Opatija
-Pula
-Umag
-Porec
-Krk sziget bármi
-Zadar
-Split
Vagy ha gondolunk egy bátrabbat,esetleg olaszban:
-Bibione
-Jesolo (mindkettő összekötve egy nap Velencével)
-esetleg Rimini, útbaejtve Maranello, mivel Ferrari fanatikus vagyok.
Leginkább olyan vélemény érdekel, aki volt már bármelyiken, esetleg többen és van összehasonlítási alapja.
Mindenkinek köszi előre is!
Az Isztria nyugati partját leszámítva minden általad felsorolt horvát helyen voltam. (Rovinj hogyhogy nem került fel a listádra?:))
Opatija nekem nagyon bejött, mondjuk nekem Lovranban volt a szállásom, de a partmenti sétányon gyakorlatilag végigjárható Volosko-ig az az egész rész. Építészetileg kakukktojás a horvát-tengerparton, Monte Carlo kicsiben.
Krk-sziget: Vannak jó helyek, Baska pl. nagyon felkapott és nagy strandja van. Ott nem jártam, de Krk és Vrbnik-ben igen, azok is rendben voltak.
Zadar & Split: Nagyvárosok, építészetileg érdekes óvárosok, központi fekvés (lehet kirándulni hajóval mindenfelé), csúnya külváros sok szocreál panelházzal. Ezek a közös jellemzőik. Viszont nem venném őket egy kalap alá, Split összehasonlíthatatlanul izgalmasabb hely. Nagyobb és szebb az óvárosa, szebb épületek, a híres Riva a hatalmas datolyapálmákkal, sokkal több és jobb strandokkal, mint Zadarban, szóval egy igazi mediterrán pörgős nagyváros. Zadar környéke kifejezetten unalmas, lapos a táj, szemben a hosszú szigettel nekem Balaton-hangulatot árasztott, a partmenti parkos rész (sétány?) meg kicsit Margitsziget-deja vu volt.
Én nem írnám le Pulát, egyszer voltunk a környéken és nekem tetszett. Ezen a tengerpaton voltunk, nekem bejött hogy nem a város közepe.
De az igaz, hogy Pula se az a tipik horvát tengerparti város.
Krk nekem bejött (a város), Baska szerintem unalmas.
Opatija ahogy fent írták, szerintem kicsit zavaró hogy a tengerpartról Fiume toronyházait látni. Ugyanez egyébként Malinska, onnan valami olajfinomítót látni. De lehet ez csak az én hülyeségem.
Az olasz részen ugye teljesen más a tengerpart, van homok de nincs árnyék, ezt nektek kell eldönteneket.
Az általad felsorolt összes városban laktam már, van amelyikben többször is.
(Kivéve Maranellot).
Ha van konkrét kérdésed, tedd fel.
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__11807840-miko..
Ha neked ekkora nagy szám volt az az ócska Crikvenica akkor menjél Bibioneba vagy Jesoloba.....az igényszintednek tökéletesen meg fognal felelni
6-os válaszolónak nem tudom, milyen lelki világa lehet, 2 verzió van:
- vagy valami besavanyodott, idősebb, M1/Hírtv kukkoló, aki az életének 99%-át a két falutábla között élte le, és irigy mindenkire, aki kicsit is boldog
-valami hihetetlen nagy pénzeszsák/aranyásó (bár akkor minek írna ide) akinek a hatalmas igényeihez senki/semmi nem ér fel. Az ilyen emberek általában azok a talpig Gucci-ban járó nők, akik annyira flegmák, hogy saját magukkal sem állnak szóba.
Vagy lehet betalált a mélymagyar világába a hunglish jelzőm. Étterembe/kikötőbe egyedül a magyar nem tudott egy szót se idegen megszólalni, persze káromkodni tudott szóismétlés nélkül ha nem értették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!