Egy magyarnak mennyire veszélyes Bukarestbe utazni?
Figyelt kérdés
Nyáron mennék Bukarestbe fesztiválra, csak nem tudom mennyire merjek. Tényleg megverik ott a magyarokat? Nem lehet ott magyarul beszélni?#Erdély #Bukepest
2023. febr. 12. 19:18
11/14 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem mert régen azért nem volt biztonságos ott magyarként, de úgynézki ez már elmúlt.
2023. febr. 15. 15:51
12/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem veszélyes, én is voltam jópárszor, óriási magyar közösség él ott: van magyar óvoda, iskola, középiskola, egyetemi szak (hungarológia), művelődési központ (Petőfi ház), magyar nagykövetség, magyar kulturális intézet (Liszt Intézet), két magyar református, egy katolikus templom, magyar civil szervezetek, újságok, televíziócsatorna (Bukaresti Magyar Adás), fesztiválok, magyar étterem, rengeteg magyar politikus él ott (kormánytagok, szenátorok, képviselők és alkalmazottaik), szóval sok magyar tartózkodik ott életvitelszerűen.
Amúgy semmilyen érdemi magyarellenesség nincs (ellentétben Erdéllyel, ahol még mindig előfordul itt-ott), inkább egzotikusnak tartják az erdélyi magyarokat is.
13/14 anonim válasza:
Egyébként a #12-re visszautalva, tényleg. A bukaresti szállodában a tévén magyar adók meg a Kossuth rádió is be volt állítva
14/14 anonim válasza:
Ha elkezdesz ott magyarul beszélni, jó eséllyel azt sem fogják tudni, hogy milyen nyelven beszélsz. Ez számomra is érdekes volt, mert a magyarlakta területeken ha nem is mindig értették, de azt be tudták határolni, hogy milyen nyelvről van szó. Bukarestben pedig volt, aki érdeklődve kérdezte, hogy ez amúgy milyen nyelv? Amikor elmondtam is érdeklődőek maradtak, nem volt senkiben semmilyen ellenszenv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!