Miért nem szokás a fűtés télen mediterrán országokban?
Figyelt kérdés
Voltam eddig Barcelonában, Nápolyban, Rómában, Athénban és Szalonikiben télen és valóban mediterrán részen vannak, és nappal 10-15 fok van, éjjel 5-10 fok és meglepően sok helyen nem fűtenek vagy valami gyenge hősugárzót használnak. Úgy tartják hogy húzz magadra 3 plédet és öltözz fel tetőtől talpig pizsiben zoknival és úgy aludj.2023. jan. 31. 19:38
2/13 anonim válasza:
Mert úgy szoktak meg. Én kimondottan örülök hogy a munkahelyemen 19 fok van, mert eddig majdnem minden télen megdoglottem a 26-27 fokban, amire a kolleganoim tekertek a termosztátot. Most érzem magam tökéletesen napközben.
3/13 anonim válasza:
Mert az evi 2 het hidegre nem epitenek milliokert futesi rendszert.
5/13 anonim válasza:
Mo-on is sokan ráálltak a légkondival való fűtésre. Aztán beütött az augusztus elsejei rezsicsökkentés. Még szerencse, hogy az idei tél csak folyamatos ősz inkább.
6/13 anonim válasza:
a világ minden részére igaz, hogy az ott lakók az életüket nem az év legmelegebb és leghidegebb időszakára optimalizálják, azokat inkább csak "kibírják".
nálunk is azóta mennek jobban a légkondik, amióta nem két hétig van 30 fok felett, hanem két hónapig.
7/13 anonim válasza:
Nem, azóta van mióta a szomszéd is vett.
8/13 anonim válasza:
Mondjuk amíg kint 10-15 fok van, addig én sem nagyon kapcsolom be a fűtést. Az idei télen valamikor november végén tekertem fel először a radiátort, addig nem volt egyáltalán fűtés a lakásban. Megjegyzem, ezzel szemben a társasházban nagyon sokan már szeptemberben kérték a fűtés bekapcsolását.
10/13 anonim válasza:
"Mondjuk amíg kint 10-15 fok van, addig én sem nagyon kapcsolom be a fűtést. "
Panelben lakok. Kb kinti -2 alatt tekerem fel a radiatort. 🤣 Jo, tudom, a szomszedok korulottem futenek ezerrel, ezert nem nagyon megy a homerseklet nalam 19 fok ala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!