Utazott mostanában valaki Görögországba autóval?
Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy szeptember végén, október elején milyen idő van ott, illetve hova érdemes elmenni? Kb. mennyibe kerül a szállás, vagy apartman? Milyen az autópálya? Mennyi költőpénzt érdemes vinni? Köszi előre is a válaszokat.2010. okt. 1. 09:09
1/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem megírni, hogy egy másfél, illetve egy egy hónapos picurkával mennénk "kikapcsolódni", aki esetleg hasonló képpen utazott külföldre és szívesen megosztaná velem a tapasztalatait, az írjon! :) Köszi.
2010. okt. 1. 09:15
2/6 anonim válasza:
3 éve voltam, 4 éves gyerekkel. Jól viselte az utazást, bár a legnagyobb melegben mentünk. Ha az északi részre mentek (Paralia környéke), oda lehet érni egy nap alatt (1200 km). Ha délebbre, érdemes megszállni egy helyen. Az autópályáik nagyon jó minőségűek. Szerbia sem volt annyira gáz, mint amire számítottam. Elég jók ott is az utak. Kicsit másképp közlekednek mint mi. A főút általában ki van szélesítve egy leállósávval. Ha valaki gyorsabban megy, oda szoktak lehúzódni a lassabban haladók. Itt figyelni kell a szabályok betartására, hogy elkerüld a rend őreivel való találkozást. 90-es tempóval kényelmesen át lehet ballagni Szerbián. A magyar határon érdemes teletankolni az autót, mert előszeretettel mérik jóval drágábban a benzint a Magyaroknak :-(. Az autópályadíjak változók, kapuknál kell fizetni mindenütt, a Görögöknél is, bizonyos szakaszonként, természetesen euroval...
3/6 anonim válasza:
Ja, a szállás... akkoriban 30 euro/éjszakából úsztuk meg apartmannban, Athén környékén. Azt mondják, még ilyenkor jó idő szokott lenni, de már nagyobb rizikója van. Van egy ismerősöm, aki tavaly ilyenkor ment 2 hétre, pont az alatt a 2 hét alatt zuhogott az eső...
4/6 anonim válasza:
És hogy hova érdemes elmenni? Meteorák mindenképpen, de rengeteg látnivaló van. Egyszer Athénba is érdemes bemenni, az Akropoliszt megnézni. Elcsépeltnek hangozhat, mindenki oda jár, de nagyon szép, érdekes helyek tényleg.
5/6 anonim válasza:
Én évente 3 alkalommal is megyek autóval Görögországba. Az eddigi tapasztalataim jók (immár 10 éve rendszeresen járok ki). A határoknál soha semmi problémám nem volt, annyi költőpénzt viszel, amennyit akarsz, a kutya sem kérdezi meg, az appartmanok ilyenkor már 20 euró körül vannak, de szerintem még olcsóbban is kapsz. Ez persze függ a helytől is, én ajánlom Asprovaltát, Neo Vrasnát és Stavroszt.
Mindent megkapsz kint, amire szükséged van. Ja és én még volt olyan idő, mikor október végén fürödtem a tengerben.
6/6 anonim válasza:
Elfelejtettem még azt, hogy az út 12 óra, ami áll legalább 4 pihenőhelyből, mert mindig OMV kutnál tankoltunk és ott kb 20 perceket pihentünk. Mi mindig hajnal 2-3 óra körül szoktunk indulni, éjszaka fárasztó az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!