Athénban volt mostanában valaki? mi ott a helyzet?
Alapvetően nekem Athén egy nagy csalódás (idén nyáron jártunk ott).
A város koszos, lepusztult (a műemlékeket kivéve), látszik, hogy nincs pénz semmire.A külterületek tele elhagyott, romos épületekkel,a lakott házak a központban is lepusztultak.A utcán minden eldugott szegletben az előző éjszaka "rókafogásának" és egyéb szükségleteknek a nyomai- és szaga-,bár az utca részeiket némely üzlet tulajai időnként mossák,de ez nem javít sokat a helyzeten.A házak falából sok helyen - mint egy ereszcsatorna kivezetőnyílása - a rekkenő hőség ellenére ismeretlen eredetű víz folyt a járdákra.Megérkezésünk estéjén még szandálban nyomtam,de másnap már zárt cipőt vettem (sok helyi nő/lány viselt vékony talpú szandált - nem tudom hogy van hozzá gusztusuk)
A parlamentjük előtt voltak tüntetések - este lezárták a teret,de nappal a tüntetők a szemben lévő parkban voltak,így a parlament előtt lehetett sétálni.
Az autós közlekedés egy káosz, ha nem vagy erőszakos simán lenyomnak, képesek akkor is hőbőrőgni, ha neked van elsőbbséged.A gyalogosokat semmibe veszik,pirosnál megszokott,hogy a zebrára állnak az autók,motorok.
Minden ötödik autónak be van törve valamelyik ablaka, a miénket is felnyomták a megérkezésünk estéjén. Nappal viszonylag sok a rendőr,de éjszaka is sűrűn beléjük futhatsz (nem igazoltatnak csak "jelen vannak")
Az utcai rendőrök elég normálisak,a hivatalban ülőkről ez már nem mondható el (és a Magyar követségi alkalmazottakról sem: konkrét segítség nulla, egy telefonon keresztüli tolmácsolást sikerült tőlük kicsikarni)
Az utcán az emberek sz@rnak egymásra,képesek fellökni.
Persze,ha turistaként kapcsolatba kerülsz velük, a pénzedért mindet megtesznek.(pl:szálloda-nincs hely=nem képes másikat ajánlani a közelben,ha már ott laksz tényleg kedves és segítőkészek)Egészében Athén és Thessaloniki is tiszta balkán.
Egészen más mint egy ismert nyaralóhelyen,mert ott alapból kedvesek és segítőkészek,tisztaság van és nincs bűnözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!