Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hol jobb élni Londonban vagy...

Hol jobb élni Londonban vagy Budapesten?

Figyelt kérdés
Elsőként kint élőket szeretnék kérdezni!
2010. szept. 28. 23:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
8%

Nem vagyok kint élő, de Budapesten jobb élni. Londonban minden nagyon drága, és elég veszélyes város. Budapest sokkal barátságosabb, könnyebb megélni és elég olcsó hely.

Viszont Anglia más városai pl. Oxford már nagyon jó helyek, csak London a gázos megélhetés szempontjából. London inkább csak túristák számára jó.

Viszont más európai fővárosok pl. Berlin nagyon jó helyek élni is.

2010. szept. 28. 23:35
 2/18 anonim ***** válasza:
84%

en londonban elek, es csak ugy kivancsisagbol kerdezem, az elsotol, hogy mi dragabb?

merthogy az elelmiszer, a ruha az autok meg egy csomo mas is sokkal olcsobb mint budapesten. ami sokkal dragabb az a benzin.

budapesten en majdnem ehenhaltam itt londonban meg elek mint marci hevesen, pedig masfel eve munkam sincs.

ja, es arrol nem is beszelve, hogy az emberek klasszisokkal kedvesebbek egymassal es segitokeszebbek. minden alkalommal amikor budapestre megyek, osszerandul a gyomrom az idegessegtol, es indulas elott mar egy hettel rosszul vagyok mar a gondolattol is, de szo szerint fizikalisan.

itt londonban az emberek nem panaszkodnak az utcan egymasnak, es a politika sem olyan mindennapos tema, mig budapesten csak ezt lehet hallani, meg azt hogy ki hogyan hal ehen, es mikor arverezik el az otthonat.

de most abba is hagyom a felsorolast, kivancsi vagyok mas mit mond

2010. szept. 29. 00:12
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten Londoni fizetéssel :P
2010. szept. 29. 00:19
 4/18 anonim ***** válasza:
Azért az sem mindegy, hogy ki mennyit keres, mennyiből kell megélnie. Én Bp-en szeretek jobban élni. London nekem túl nyüzsgős volt, állandóan változó, zajos, nem találtam a helyem. Persze ehhez az is hozzájönk, hogy itthon volt a családom, a barátaim, és hiába a pár órás utazás, de fényévekre éreztem magam mindenkitől. Tehát nekem egyértelműen a mi kutyaxaros fővárosunk. :)
2010. szept. 29. 00:22
 5/18 A kérdező kommentje:
Második kommentelő! Az meg hogy lehet hogy nem dolgozol és megélsz? mennyi idő után jár munkanélküli segély és meddig? Mi most szeretnénk majd kimenni Novemberben középfoku nyelvtudással. Tudnál adni pár jo tanácsot? üdv
2010. szept. 29. 00:53
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem a második vagyok, hanem a harmadik, de én úgy tudom, h Angliában elég könnyen hozzá lehet jutni különböző segélyekhez, erre alapozva már kiépült egy egész "üzletág" vagy minek is nevezzem, hogy olyan személyeket, akik gyakorlatilag nem is élnek ott, tehát sohasem jártak Angliában, azokat egy közvetítő bejelenti ott, és fölvesz a nevükre különböző segélyeket, igaz azok, akik az adataikat megadják, és be vannak akkor jelentve Angliában, azok általában a pénznek csak egy töredékét, vagy rosszabb esetben semmit sem kapnak, mert a javát lenyúlja a közvetítő....mind1 a lényeg az, h ha ez működik, akkor sztem alapból könnyen lehet kapni segélyt...persze azért ne erre alapozzál :DDD
2010. szept. 29. 01:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én éltem Londonban(most Oxford mellett élek) ,és valamiért nekem nem jött be London(pedig jó munkahelyem is volt)

Az élelmiszer egyáltalán nem olcsóbb.Inkább azt mondanám hogy vannak ami olcsóbbak,de van ami elég drága..Mivel London Anglia legdrágább városa így a szállás elég drága..Én például Londonban 1 szobás lakásért fizettem havonta annyit,mint itt 3 szobás lakásért.) A ruhák elismerem olcsóbbak.A benzin majdnem egyáras.A múszaki cikkek jóval drágábbak mint otthon..Igaz ,hogy kocsit olcsóbban és könnyebben tud venni az ember,de ha már megvan bőven kell rá fizetni..(mi már két autót is vettünk,így képben vagyok)

London koszos,büdös,és zsúfolt..Angolt látni manapság ritka dolog,mert tele van bevándorlókkal akik egymást túl licitálva tapossák a másikat..

Vidéken sokkal nyugisabb,jobb az élet..

Ha nem költöztem volna Oxford mellé akkor bizony hazamentem volna Budapestre.nekem mondjuk Budapest is jó,mert a szülővárosom..London tényleg turistaváros..Budapest ezerszer szebb város...

2010. szept. 29. 01:04
 8/18 anonim ***** válasza:

ma 01:04 vagyok

Nem tudom honnan vettétek,hogy könnyen hozzá lehet jutni a segélyekhez??

Ez nem igaz! Elég komolyan utána néznek,hogy jogosult vagy-e..Én Londonban 5 hónapig dolgoztam,majd a kisvárosban nem volt egy darabig munkám.Gondoltam elmegyek munkanélküli segélyre.Hasonlóképpen zajlik mint otthon..Itt is a megadott időpontokba személyesen be kell menni,ahol megkérdezik,hogy kerestél-e állást.Amennyiben elmulasztod a találkát az ügyintézővel már jön is a levél,hogy nem kapsz több segélyt,mert nem teljesítetted a kérelmet..Ráadásul én úgy jártam,hogy igényeltem a segélyt,és már a következő hétfőn jelentkeznem kellett.De mondták,hogy levélben megkapom,hogy mennyi segélyt számolnak ki..Meg is kaptam amibe leírták,hogy nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom így havi 0 font összeget fogok kapni..Ezért nem jelentkeztem az irodába(gondoltam minek ha úgyse jár segély?) hamarosan kaptam egy újabb levelet hogy nem jelentem meg az irodában ezért a segélyt megszüntetik..(jó mi?) Amit kapok,jobban mondva a párom kap az a gyermek támogatás,de évente írásban jelezni kell,hogy a beírt jövedelem nem lett több,mert ha igen akkor már nem jár..

Szóval nem adják könnyen a segélyeket,és elég sokat kell utána járni...Nem beszélve arról,hogy ahogy adják,úgy el is veszik...

2010. szept. 29. 01:12
 9/18 anonim ***** válasza:

a masodik vagyok. igaza van az elottem szolonak, nem olyan egyszeru elintezni a dolgot, de ha sikerul, es eleg turelmes vagy hozza, akkor utana kanaan van.

abban viszont nem ertek egyet, hogy dragabbak lennenek a dolgok tovabbra sem, marmint elemiszer teren.

2010. szept. 29. 04:41
 10/18 anonim ***** válasza:

Miért lenne kánaán ha segélyt kap az ember? Ezt komolyan ki találja ki?

Én is Angliában élek lassan 6 éve..A férjemmel,és a nagy fiammal..Nekem csak part-time fizetésem van,amit nem is regisztráltak,mert nincs meg a kötelező havi óraszám..A férjem létminimumot keres ami kábé 850 fontnak felel meg.A fiam iskolás,így ő nem keresőképes..

Munkanélküli segélyt én nem kapok,mert nincs 1 éves ledolgozott munkaviszonyom(ahogy már előttem is írták nem adják olyan könnyen),de attól hogy nem kapok,állandóan mennem kell "megbeszélésre"..

Családi pótlékot kapok a gyerek után,de mivel itt kint 16 éves korig jár alanyi jogon,utána állandóan igazolnom kell,hogy nappali tagozatos tanuló..Mivel a férjem keveset keres így kapunk gyermekadó kedvezményt,és önkormányzati segélyt .Családi pótlékkal együtt 350 font..Ez kábé a létminimum fele..Ha kapnék segélyt akkor az havi maximum 500 font lenne(de inkább kevesebb mint több) de akkor nem járnak a segélyek..Szóval akár munkanélküli segély,akár támogatások 500 fontnál egyik sem több.Ennyiből itt egyáltalán nem lehet megélni..Nemhogy kánaán nincs,de kenyér sem lesz..

Csak tudnám,hogy honnan veszitek,hogy itt kint könnyen,és sok segélyt adnak...

A kaja szerintem is úgy van mint aki azt írta,hogy van ami olcsóbb van ami drágább..Bár mostanában azt mondanám,hogy sok termék egyáras az otthonival..

2010. szept. 29. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!