Kezdőoldal » Utazás » Európa » Igaz az, hogy a helyiek és a...

Igaz az, hogy a helyiek és a vendéglátók Zakopaneban, ha nem beszélsz lengyelül akkor ellenségesek?

Figyelt kérdés
több helyen is olvastam, hogy sem angolul, sem németül nem beszélnek és nem túl barátságosak és nehéz érvényesülni, ha nem beszélsz lengyelül. Ez igaz lenne? Miért írják ez több helyen? Nekem azért ez elég meglepő

2022. nov. 9. 09:25
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Igaz. Pont annyira mint a magyarokra. Az egyik roppant készséges, figyelmes, szívesen társalog veled. A másik meg minden ok nélkül tapló.

A nehéz érvényesülni részt nem pontosan értem. Mert más dolog letelepedni ott, és más turistaként oda látogatni. A város ez utóbbiból él.

2022. nov. 9. 09:36
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Járom a világot és -szinte- mindenhol azt tapasztalom, hogy "amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten".

Ha a "kedves honfitársunk" játssza az agyát és lenézően szól hozzájuk, akkor ne csodálkozzon ha ezt visszakapja.

Amúgy a lengyel fiatalok tudnak angolul, az idősebbek meg -szinte- kivétel nélkül tudnak még németül. Én pl. németül elég jól elvoltam velük.

Arról meg már nem is beszélve, hogy a vacsora után sikerült az egyik legszebb (piros miniben lévő) lengyel lányt felkérnem táncolni, és "annyira vendéglátó volt", hogy reggelig velem is maradt a szállodai szobámban....

2022. nov. 9. 10:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem tapasztaltam ilyesmit Lengyelországban! Polak, Węgier, dwa bratanki-t annál inkább... :)
2022. nov. 9. 12:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Tavasszal voltunk ott egy napot, semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
2022. nov. 9. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sőt saját tapasztalatom alapján kifejezetten jófejek :)
2022. nov. 9. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta járunk Zakopaneba, semmi ilyet nem tapasztaltam. Éttermekben több helyen magyar nyelvű étlap is van. Sípályákon kb mindenki tud angolul, a fiatalok szerintem mind. Még mindig igaz, lengyel magyar két jóbarát.
2022. nov. 9. 18:56
 7/9 anonim válasza:
Párommal voltunk Zakopaneban a Radisson hotelben, ott kedvesek voltak velünk végig, és angolul is beszélnek. Szóval pozitív tapasztalat, egyértelműen. :)
2022. nov. 10. 21:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Sztem ez emberfüggő, nem Zakopane-függő. A turistákból élnek, miért lennének ellenségesek? Am. kb Lengyelország az egyetlen ország az országok közül, amelyek most vagy régebben volt szomszédunk és nem utálnak bennünket.
2022. nov. 10. 21:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem tapasztaltam ilyesmit. Szerintem ha valaki normális hangvételben szól akkor azt nyilván nem fogják kirakni.
2022. nov. 30. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!