Közvéleménykutatás: szerintetek Franciaország vagy Olaszország a szebb, izgalmasabb ország?
Melyik az izgalmasabb, ha Rómában vagy Nápolyban szétlopnak a zsebtolvajok, vagy ha Párizsban a fejed mellett lövik el a füstbombákat a rendőrök, a "szokásos" hétvégi tüntetéseken az Avenue des Champs-Élysées-n?!
Vagy melyik szebb? A párizsi Eiffel torony, vagy a római Trevi kút??
Mindkét országnak vannak lenyűgöző városai, tájai, épületei és kulturális értékei.
Ha mindenképpen választanom kellene, akkor Olaszországot választanám.
Az én szememben Olaszország a tökéletes turista célpont. Én legjobban a hegyeket szeretem. Az Alpok nagyobb részét teszi ki Olaszország, mint Franciaország, és bár mindkettő alpesi része szép, szerintem a legszebb hegyek a Dolomitokban vannak. Via ferrata is sokkal több van az olasz Alpokban, mint a Franciában, az osztrák és a szlovén határ mentén pedig 1. világháborús maradványok teszik még érdekesebbé a hegyeket. Szintén gyönyörűek az alpesi tavaik, a kicsik is és a nagyok is, fürdeni, evezni is jó helyek.
Aztán ott vannak az észak-olasz városok, az Appeninekben rengeteg szép kisváros, vár és kolostor, délen meg télen sem igazán hideg tengerparti városok, meg a szicíliai táj.
"Lenn az alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom"
Talán Sándorunknak igaza lehetett a maga idejében, de én, a Kiskunság egykori sívó homokjának szülötte, sokkal szebbnek tartom az osztrák Alpok felhőt karcoló csúcsait, vagy az olasz tengerpartot. Franciaországból keveset láttam, de amilyen egysíkú műszaki vagyok, szebbnek tartom a Lamborghini múzeumot, mint a Versailles-i kastélyt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!