Pozsonyba megyünk a hosszú hétvégén. Mennyire kell "félnem" ott magyar turistaként? Sajnos, hát rám a média, így kicsit félek az atrocitásoktól. Olyanok válasza érdekel, akik voltak ott pár hónapon belül.
A helyedben soha többé nem néznék mtva-t, és felülvizsgálnám, miért is maradtam hülye.
Ez lenne az első lépés az európai polgárrá válás útján.
Pozsonyban nem.
Vannak viszont Szlovákiában olyan városok, meg főleg helyek, ahol jobb vigyázni. Rettegni ott sem kell, de beléd köthetnek, ha hallják, hogy magyar vagy.
Nem a 12-es vagyok, de minket Lőcsén ért attrocitás. Amikor meghallották, hogy magyarul beszélünk egy társaság az utcán hangosan elkezdett "hungry Hungary"-zni. Meg természetesen az üzletekben sem néztek ránk jó szemmel:/
Mindenesetre örülök, hogy másoknak nincs ilyen tapasztalata, ez kb. 5 éve volt, azóta lehet, hogy jobb lett a helyzet.
"12-es melyikre gondolsz?"
Zsolnán és Trencsénben nem voltam még. Rózsahegyen, Liptószentmiklóson és Turócszentmártonon volt probléma, de ezek a városok a szlovák nacionalizmusnak a szimbolikus helyei. Itt sem kell rettegni, de főleg a nacionalistább történelmi helyeken, mint mondjuk a Matica Slovenská épületénél tényleg jobb nem magyarul beszélni. Illetve a kocsmáknál lehet gond még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!