Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan lehet spórolni?

Hogyan lehet spórolni?

Figyelt kérdés
Ti hogyan szoktatok spórolni egy utazás alkalmával?
2022. okt. 3. 10:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy, hogy olyan utat tervezek, amelyikre nem kell spórolni. Régen rossz, ha a szabadságomat azzal töltöm, hogy lemondok…

Nyilván nem fogok beülni egy osztályon felüli étterembe a vacsorámat elkölteni, de kerítés lábazatán csücsülve sem eszem az otthonról vitt konzerv májkrémemet. A kettő között keresek észszerű megoldást. Szállásnál is olyan helyet keresek, amelyik a pénztárcámhoz illik, és a kompromisszumok nem jelentősek. Pl. szeretem, ha van saját fürdőszoba és WC. Meg azt is, ha nem az udvarra néz a szoba. Addig keresek a portálokon, amíg nem találok olyant, ami tetszik és megfizethető.

Persze vannak akik másképpen gondolkodnak. Pl. kedves rokonom a fél világot bejárta már úgy, hogy a kocsiban alszik, gázfőzőn melegít zacskós levest stb. Köszi, de én nem…

2022. okt. 3. 11:08
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok vele oda megyek amit megtudok fizetni. Fiatalon főleg Magyarországon nyaraltam, később fapados+hostel megoldással Európában. Most már csak akkor megyek ha egy bizonyos szintet megtudok fizetni. Nincsenek nagy igényeim, de szeretek viszonylag jó hotelbe menni, illetve kocsit bérelni. A hotelnél a jót nem úgy értem, hogy csili-vili, csak legyen jó helyen, jó reggeli, illetve biztonságos. Egyébként érdemes neten keresgélni, rengeteg tipp van, hogy az adott helyre ahová mész mit ajánlanak ami ingyenes.
2022. okt. 3. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Vizek itthonrol majkremet.
2022. okt. 3. 12:01
 4/13 anonim ***** válasza:
5%
Hát úgy, hogy nem utazok sehova.
2022. okt. 3. 12:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A turisztikailag felkapott helyeken is megpróbálom megkeresni azokat az üzleteket, ahol a helyben lakók vásárolnak. Pl. Monaco-ban is van SPAR.
2022. okt. 3. 12:06
 6/13 anonim ***** válasza:

"a nyaralás az ő kényeztetéséről szól."

Hanem mirol?

2022. okt. 3. 14:29
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Bocs, de spóroljon a halál.

Eleve olyan utakat nézek ki amik megfizethető árban vannak.

Nem vagyok egy tehetős ember, de így is el tudunk menni a párommal négyszer -ötször egy évben. Lehet, hogy csak pár napra de lehet, hogy egy hétre. Ami jön.

2022. okt. 3. 14:50
 8/13 anonim ***** válasza:
42%
Tescoból viszem a bableves meg csülök konzerveket.lisztet cukrot étolajat is viszünk az aparmanban csinálunk kaját.
2022. okt. 3. 16:37
 9/13 anonim ***** válasza:
57%

A spórolás nem feltétlenül lemondást jelent.

Attól, hogy meg tudnám fizetni a teljes árat, észszerűnek tartom például a tömegközlekedésen a gyűjtőjegyek, hetijegyek használatát, a diákigazolvány vagy életkor alapú kedvezmények igénybevételét, a kombinált jegyek, bérletek vásárlását múzeumokba vagy egyéb látnivalókhoz. Ha éppen lehetőség nyílik számomra érdekes ingyenes vagy olcsó programokra, mint például a Kulturális örökség Napjai vagy a Múzeimok éjszakája, részt veszek rajtuk. Hűségprogramok, törzsutasprogramok, egyéb kedvezményeket kínáló kártyáinak, applikációk használata szintén hasznos lehet, és egyetlen mozdulat használni őket. A bankkártyámhoz járó prémium utasbiztosítással is sok pénzt megtakarítok, a reptéri váróteremben ingyen ehetek-ihatok, a Duty Free-be rendszeresen kapok 10% vagy 10 euró kedvezményre jogosító kupont, különböző légitársaságok törzsutasprogramjaival olcsóbban, esetleg ingyen kapok repülőjegyet vagy egyéb kedvezményeket, az általam leggyakrabban használt szállásfoglaló oldalon genius kedvezményszinten kedvezőbb ajánlatokat kapok.

Ezek számomra nem lemondást jelentenek, mert nem a minőségből engedek, hanem spórolást, mert ugyanazt kapom meg olcsóbban, vagy a kedvezmények miatt többet, jobbat kaphatok az adott dologra szánt pénzemért.

2022. okt. 3. 23:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Az utazás alkalmával kb.sehogy, de előtte megtervezek egy projectet és arra spórolok. Hostelezni imádok, néha beficcen egy-egy saját szoba is + nem költök feleslegesen minden baromságra. Saját előnyöm, hogy nem iszom alkoholt, ami sokat hagy a tárcámban. De inkább otthon spórolok előtte, mikor ott vagyok inkább kiélvezem.
2022. okt. 4. 06:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!