Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik európai országba a...

Melyik európai országba a legkönnyebb beilleszkedni?

Figyelt kérdés

Most spanyol területen vagyok, de nem érzem azt, hogy annyira elfogadnának és szinte senki sem hajlandó angolul beszélni. Majdnem fél éve itt vagyok, munka, szállás, környezet, minden jó, paradicsomi, az emberek korrektek velem, de szinte levegőnek néznek. Jól érzem magam de olyan mintha egy szellem lennék. Még azok a nők sem keresnek akikkel romantikáztunk ami nagyon furcsa.

Gondoltam arra, hogy talán Irország, Kanada, Dánia ilyen szempontból jobb lehetne számomra, talán jobban elfogadnak, több helyre hívnak, könnyebb barátokat találni. Esetleg a németeknél, ők mindent befogadnak, megoldanak? De bonyolult a nyelvük.

Ki mit javasol? Másrészt valóban ilyenek a Spanyolok vagy csak az én tapasztalataim ilyenek? Természetesen férfi vagyok, nyilván egy nővel több ember kezd interakciót mint egy férfivel.

2022. szept. 12. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kanada mióta európai ország?
2022. szept. 12. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy hajlandó a helyi nyelvet megtanulni és azon beszélni (feltételezvén a kifakadásod alapján, miszerint a spanyolok nem hajlandóak angolul beszélni...), akkor sehol a világon nem lesznek elfogadóak veled szemben.
2022. szept. 12. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A helyi nyelv ismerete nélkül nem csoda, hogy nem tudnak befogadni téged....
2022. szept. 12. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A beilleszkedés első számú szabálya a helyi nyelv ismerete. Enélkül sehol nem fog menni, ez nem a spanyolok hibája. Nem tudom elképzelni azt, hogy ne tanuljam meg az ország nyelvét ahol élek, abszurd, főleg, hogy a spanyol nem is egy nehéz nyelv, sőt.

Írországban élek, itt nyitottak, barátságosak, befogadók az emberek, abszolút nem érzem magam itt idegennek. Viszont ha nem beszélnék angolul, hanem azt várnám, hogy ők igazodjanak az én nyelvismeretemhez a saját országukban, akkor marhára nem lennének helyi barátaim vagy normális közösségem.

2022. szept. 12. 14:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Oké, átjött az üzenet. Nyelv.
2022. szept. 12. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az unokaöcsém Ausztriában végezte az MsC-t (TU Wien), és aztán elhelyezkedett egy cégnél, tervezőmérnökként. Nyilván jól tudott németül már az egyetemi tanulmányok alatt is.

Semmiféle beilleszkedési nehézsége nem volt, később sem. Megbecsülik a munkahelyén, sok osztrák barátja van.

2022. szept. 12. 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!