Hogyan juthatnék ki Németországba?
Hogy hová érdemes menni, az olyan kérdés, amir nem igazán lehet felelni, mert mindenkinek mást jelent az érdemes. Viszont nem igazán keresnek külföldieket, mert igen nagy ott is amunkanélküliség, és azt a keveset inkább németeknek adják.
A fizetés valamivel több, mint ugyanazért a munkáért MO-on, DE a kiadások is legalább ennyivel magasabbak (lakbér, rezsi, megélhetés), ha nem meg több.
Nyelvvizsga nem kell, de a nyelvet igen jól kell beszélni - a legtöbb MO-i nyelvvizsga ehhez nem elég.
Hát ha 2500 € nettot keres a barátod akkor az igen szép összeg, ha bruttó elég kevés.
Munkát csak munkavállalásira adnak, aminek vannak elég durva feltételei, pl kisegítö munkát nem lehet vállani, mondjuk úgy hogy csak szakemebereket várnak.
erös néemt nyelvtudás kell, az angolt nem fogdják el.
3,5 éve költöztem stuttgart mellé a barátomhoz aki német. mivel informatikai cégnek dolgoztam, és perfekt angolom volt, úgy gondoltam kijövök és pikk pakk lesz munkám, ha más nem elválalok babysitterkedést, valaha csináltam.
de elöször is beiratkoztam egy intenzív nyelvtanfolyamra.
és elkezdtem munkát keresni. de semmi volt olyan munka ahol mindent angolul kellett volna csinálni, de német nélkül nem vettek fel.
aztán arra is rá kellett jönnöm hogy munkavállalásit sem fogok kapni, addig míg egy munkát nem kapok és szerzödést kötök egy céggel.
aztán kb 2 év múlva sikerült egy magyar cégnél az itteni irodájukba elhelyezkedni, ezzel az volt a baj hogy magyar szerzödésem volt.
aztán mikor a cég bezárta az irodáját itt egy év után, már nagyon jól beszéltem németül is, és egy kiscégnél sikerült elhelyeztkednem.
de nagyon nehéz volt.
rengeteg magyart ismerek itt. ök ind magyar cégeknek dolgoznak kiküldetésben. van pár informatikus vagy tervezö ismerösöm, nekik könnyebben megy mert magas szaktudásu emberek és az ilyet keresik itt is.
egy átlag fizikai munkás 1000-2000 nettó között kap erre fele, kb az irodai munka is sima irodistaként ennyi.
egy faluban város közelében egy 60-80m2-s lakás bérlete kb 500-800€ +rezsi.
vagy is oda érdemes menni, ahol munkát találsz.
Én november végén megyek Németbe.
Elvigyelek?
Utolsó milyen elözékeny xD ;D
én októberben jövök vissza akkor én is vihetlek;D
Szerinted félnem kéne?
Lehet, h szervkereskedő? :O :P
Munkát nm tudok...
De fizetek egy 1000-st, ha megmaszírozza valaki a vállam.
-Tisztára fáj a nyakam is már tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!