Kezdőoldal » Utazás » Európa » Becs-budapest vonat mennyire...

Ladislaus433 kérdése:

Becs-budapest vonat mennyire zsufolt?

Figyelt kérdés
jovo heten mennek haza es erdekelne csak az a baj hogy amsterdambol megyek becsbe [nightjet]majd atszallok es becsbol budapestre. vegyek elore jegyet a becs-bp vonatra vagy eleg helyben? az a baj, hogy nem tudom mennyit fog kesni az amsterdam-becs jarat, vagy fogja-e tartani a menetidot. tapasztalatok?
2022. szept. 9. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Elég, ha helyben a Bécsi Főpályaudvaron (Hauptbahnhof) megveszed. Lehet online interneten vagy mobilapplikációból is. Szokott elég hely lenni még forgalmas időszakban is. Bécs -> Budapest irányban még Ukrajnából menekülők sincsenek.
2022. szept. 9. 19:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is az online verziót ajánlom.

A Railjet kétóránként jön, és közte is jönnek IC-k... Ha hétközben jössz, akkor még helyjegy sem kell, mindig van ülőhely. A péntek hazafelé kicsit zsúfoltabb...

2022. szept. 9. 19:55
 3/6 A kérdező kommentje:
az online vasarlast oke ertem. de mivan ha a vonatom kesik? es 10ora helyet 13kor erkezik? akkor elmehetek 14orai vonattal vagy vennem kell uj jegyet? figyelembe veszik,hogy atszallo utas vagyok v nem? kedden mennek, hetkoznap, szoval meg is lepodtam mert a menetrend szerint orankent *ahogy nezem 40kor) van vonat. fene se gondolta, hogy ilyen surun..
2022. szept. 9. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha teljes árú jegyet veszel, akár online, akár pénztárban, akkor a menetjegy bármely vonatra érvényes ebben a viszonylatban, mindegy, hogy RailJet, EC, EN vagy nemzetközi gyors, annak ellenére, hogy az online jegyen konkrét vonat van megadva. Csak a helyjegy szól adott vonatra.

Egyetlen olyan vonat van ebben a viszonylatban, amire nem jó az online ÖBB jegy: a StudentAgency által üzemeltetett Prága - Bécs - Budapest járat, amire csak a náluk megvett online jegy jó. Könnyű megismerni: sárga vonat.

Viszont a kedvezményes árú SparScheine jegyek adott vonatra szólnak.

2022. szept. 10. 01:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Így van, az olcsóbb jegytípusok vonathoz kötöttek, a drágábbakkal akkor utazol az érvényességi időn belül , amikor akarsz.
2022. szept. 10. 06:30
 6/6 A kérdező kommentje:
nah megejtettem a trip-et. az amsterdam-becs vonalon nem kesett a vonat, 6-s fulkeben voltunk eloszor 3man, majd vhol koln kornyeken jott egy negyedik. igy mar azert neccess volt, de ki lehetett birni, alukaltam par orat majd becsbe erkezve nem vettem elore jegyet mert majd helyszinen veszek. vettem is kokemeny 52-eur-ert hely jegy nelkul+7eur). a becs bp vonat hiaba volt railjet 1-2 utazotars felejthetetlenne tette a mar itthon vagyok erzest. (kiabalo, gyereksiro nemtorodom walkamezeo, szemetelo!!! roman/cgany )
2022. szept. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!