Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londoni magyarok! Mennyit...

Londoni magyarok! Mennyit kerestek és mennyit tudtok félre rakni havonta?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne hogy milyen munkalehetőségek vannak kint illetve ti mit dolgoztok.
2010. szept. 24. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Nem lesz nagyon hasznos a válaszom de azért leírom:

Ismerősöm találkozott ott egy magyar emberrel, aki egész nap egy Dr. Martens üzlet (bakancs bolt) előtt állt egy táblával hogy reklámozza a boltot és azt mondta hogy abból a pénzből kitudja fizetni az albérletet, tud enni-inni és még bulizni is el tud járni. Itt Magyarországon meg még diákmunkába sem adnak ilyen melót hogy táblával állj :) Főleg nem ennyi pénzért. Vagyis én még nem hallottam róla.

2010. szept. 24. 09:27
 2/7 anonim válasza:
63%

Én a helyedbe nem mennék Londonba, piszkos, drága, és egymást túrják az emberek ki csak hogy több pénzük legyen. Viszont angol kisvárosba vagy nagyobb városba ami nem London nagyon jól meg lehet élni. De azért fontos tudni hogy az hogy mennyit tudsz félre rakni az atótl függ hogy mennyire vagy spórolós. Ha teszem azt csak a tescos vagy hasonló olcsó termékeket veszed és nem a márkásakat akkor nagyon sokat félre tudsz rakni. Ha havi egyszer elmész valami kocsmába kicsit haverokkal abba se fogsz belehalni, de az túlzás hogy nagyon eleresztheted magad bulizhatsz meg költekezhetsz, meg lehet azt is csinálni de félre nem fogsz tudni rakni. Az átlag kereset ha jól tudom olyan 1000 euro/font körül mozog havonta.

Én mindezt csak ismerősök által elmondottakból mondom és én is sokat néztem utánna a dolognak egy ideje már gondolkozom én is a kimenetelen. Mondjuk én akkor oda megyek ahol haverom van. Kap szálást és kaját ami jóval olcsóbb mint ha magad kéne megteremteni erre a pénzt. Képzeld azt hogy egy egy kis városban olyanok az árak kb mint itthon, de Londonban ennek akár a háromszorosa is.

2010. szept. 24. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Elsőnek..A táblás melóval nem lehet jól keresni,mert idény meló..Vannak napok amikor kell csinálni van amikor nem,és csak akkor fizetnek ha kell..Annyira nem jó az sem akárcsak otthon..Ugyanez a helyzet a szórólapozással is..Nem látod mindig ugyanazt az embert,mert itt is előfordul,hogy nem fizetnek ki,vagy keveset adnak..(de hát messziről jött ember azt mond amit akar)

Kérdezőnek..

Én nem Londonban élek(elég drága város)hanem egy nagy vidéki városban..

Egy nyomdában dolgozom havi 1100 fontért..Elég sokat félre tudok tenni,de igazából nem nagyon tudnám megmondani mennyit,mert családostul vagyok kint.A párom egy kicsit többet keress,és mi bérelünk több szobás lakást..

Aki egyedül jön,és létminimumot keress,és csak egy szobát bérel többedmagával + az egyéb költségek,Az elvan,de félre rakni nem nagyon fog tudni...De embertől függ,mert nemrég azt egyik ismerősömnek intéztünk egy sofőri állást,ami egyenlőre 960 fontot fizet.Az ismerős egy olcsó szobát bérel,és tud félre tenni,mert kaja pénzt is kap..Nem igazán válogatós ember,és tud elég keményen spórolni..SZóval akárhol élsz azt,hogy mennyit tudsz félre rakni csakis rajtad áll..

2010. szept. 24. 11:50
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Még valamit..A második jól írta,hogy London koszos,büdős és tényleg drága város..

Ha úgy élsz,hogy buli az egész,ha állandóan csak szórakozás,állandó pub-ba járás akkor nemhogy félre rakni,de kijönni sem fogsz tudni..Itt kint ugyanis a legdrágább termék a cigi és a pia..

Az átlag fizetés A létminimum főleg ha mosogatni vagy takarítani megy az ember..Az havi szintem kábé 850 fontnak felel meg..(pár fonttal több vagy kevesebb)

Ennyi pénzzel szűkösen meg lehet élni,de akkor csak dolgozni,és biztos,hogy félre is lehet tenni..Bár ki tudja? Ez is embertől függ..

2010. szept. 24. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Ha takarítani, mosogatni jösz ki, akkor abból valóban nem lehet megélni. Viszont kezdetben valszínű csak mosogatós munka lesz. Sajnos sokan le is ragadnak itt és nem mernek tovább lépni, pedig bármi lehet belőled, ha hiszel benne.

És mivel kérdezted, akkor leírom.

Én is hoteltakarítással kezdtem, minimálbér ráadásul csak part time (5/nap) volt. kb a pennyket szedtük fel a földröl, hogy tudjunk venni kaját, meg ki tudjuk fizetni a szállást. 4 hónap után találtam munkát azon a területen, ahol szerettem volna. Oktatok (nem iskolában, felnőtteket, cégeknél), a fizum 20e/év volt, aminek a nettója 1300 körül volt havonta. A cég 1 jó év után megszünt ezért másik helyet kellett keresnem. Szintén nagy cégnél sikerült is találnom egyet viszonylag gyorsan 25e-t fizetett (havi 1500 netto), de ezeket itt hagytam, mert nem tetszett a cég és meló sem. Azóta (kb 2,5 éve) szabadúszóként dolgozom. A napi díjam 150-275 font (120ről indult) Viszont nem dolgozom mindennap és minden hónap változó. Volt olyan hónapom is, hogy nem volt munkám egyáltalán. Ha akarnék elmehetnék dolgozni full time-ba, a fizu kb 25-33e lehetne.

A párom mosogatással kezdte, minimálbéren. Közel fél évig csinálta, pedig két diplomája is van és a szakmájában 15 év tapasztalata. De nem beszélte a nyelvet így lenyelte a békát. Aztán elköltözött onnan, ahol volt és átment a KFCébe szó szerint WC-t pucolni szintén minimálbérre. Itt kb 2-3 hónapot volt, aztán elkezdett keresni másik melót. Éjszakai recis lett egy hotelban még mindig minimálbérért. 1 évig csinálta, közben piciket emeltek az órabérén... nagyon piciket. Ekkora már viszont érezte elég erősnek a nyelvtudását, hogy elkezdjen szakmán belül is állást keresni és talált is. Programozó. Kezdőfizuja 25e volt, másfél év után emelték, majd megint és most 35e, ami 2130 egy hónapban.

Ebből a pénzből már ki lehet jönni. Némi szerencsével és persze alapos utánajárással, mi Londonban (igaz a szélén) tudtunk laskát is venni. Pici, de saját. A hitel kb annyi rá, mint amennyiért egy dupla szobát béreltünk bentebb havonta.

Az élelmiszer árak itt olyanok, mint otthon. Tudom, mert mikor hazamegyek, és anyunak bevásárolok többet hagyok a tescoban, mint itt kettőnkre. A ruhák is olcsóbbak,viszont a szolgáltatások jóval többe kerülnek. A cigi és a pia is drágább sokkal, de 1-2 üveg bor belefér még minimálbér mellett is, bár a cigi szerintem már nem igazán... legalábbis, ha valaki naponta 1 dobozzal szív. Hála égnek mi nem dohányzunk.

Mi már tudunk félretenni is, de korábban nem tudtunk. Monduk legfőképp azért, mert rengeteg volt a hitelünk otthon és azokat kellett letornáznunk.

5 év alatt sikerült eljutnunk ide.

Mások kb szintén így csinálják. Legalábbis sok ismerősünk.Indulnak nulláról, küzdenek ezerrel és van aki már egy egész házat vett, szintén Londonban.

A válaszom, bármennyit kereshetsz és bármit elérhetsz, de csakis rajtad múlik minden!

2010. szept. 24. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudom , nem illik ilyet kérdezni , de megkérdezhetem , hogy most hány évesek vagytok , utolsó válaszoló? ha nem akarsz ne válaszolj rá :)

Csak érdekel , hogy még is hány évesen mentetek ki , és hány évesen tartotok ott ahol most vagytok , jó nektek hogy van egy saját házatok , sok sikert a továbbiakban :)

2010. szept. 27. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:

A párom 5 éve van kint én 4 és fél. Ő 40, én pedig 33... lehet visszaszámolni.

Igen, jó, hogy van lakásunk, de azt számolja vissza mindenki, hogy a párom 35 évesen kezdett teljesen nulláról! 35 évesen, amikor másoknak már családja van és háza otthon, jöttünk ki úgy, hogy neki a nyelvet is teljesen nulláról kellett tanulnia és WC-t pucolnia a KFC-ben. Szóval szép szép, ahol most tartunk, de rengeteget is tettünk érte! Amúgy nem ház: lakás! És pici, de a lényeg, hogy saját.

2010. okt. 4. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!