Kezdőoldal » Utazás » Európa » Tényleg beszólogatnak a...

Tényleg beszólogatnak a horvátok a magyar turistáknak?

Figyelt kérdés
facebookon olvasgattam, hogy amikor meghallják, hogy magyarul beszél valaki odaszólnak hogy " orban orban eh" meg hasonlókat.

2022. aug. 11. 15:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

Horvátországban sok a viselkedni nem tudó bunkó.

Közös ismérvük, hogy magyarul beszélnek.

2022. aug. 12. 09:04
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem úgy szólogatnak be, hogy beléd kötnének, hanem csak odavágják viccesen, hogy orbán
2022. aug. 12. 10:25
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

"hanem csak odavágják viccesen, hogy orbán"

Nekem eddig a horvátok azt "vágták" a fejemhez, hogy mennyire gyönyörű volt Budapest, amikor ott jártak.

De amúgy akkor mi van? Megtorolhatod egy "Plenkovic"-csal. Őt se szereti ott mindenki.

2022. aug. 12. 10:53
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

1 hete jöttünk haza Rab szigetről, sokfelé jártunk, mindenhol nagyon kedvesek voltak velünk, szálláson, éttermekben, kis butikokban, boltban stb. Több helyen tudtak pár szót magyarul, mikor meghallották, hogy magyarul beszélünk, mosolyogva próbáltak magyarul szólni hozzánk. Szóval nem, én egyáltalán nem tapasztaltam, hogy utálnak minket a horvátok, meg beszólogatnak.

Off, de a 6-os a leírása alapján szerintem is az a típus, aki nem tud viselkedni, és nem érti, miért szól be neki mindenki.

2022. aug. 12. 11:48
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Pontosan!

Csak az ilyen 6-os féle gyökerek terjesztik ezt, hogy ok nélkül beszólnak nekik.

2022. aug. 12. 13:57
 16/18 anonim ***** válasza:
96%
Mi sem tapasztaltuk az elmúlt 10 évben, hogy ellenszemvesek letttek volna. Ahol volt kiabálás ott magyarok veszekedtek egymással. A horvátok egy részét irritálja a magyar nacionalizmus, nagymagyar embléma, ez itt Magyarország gondolkozás, de fura mert sok meg kedveli Orbánt.
2022. aug. 13. 12:52
 17/18 anonim ***** válasza:
6-os, a szelektíven mondjuk pont nem érdemes kiakadni, mert Magyarországon se egységes, pl. a Tetrapakot Pesten eddig a papírba kellett dobni, idéntől a műanyagba, más városokban eddig is oda kellett (de nem mindenhol), én nem sértődnék meg, ha figyelmeztetnek egy idegen országban, hogy ők hogy gyűjtik. Plusz ha azt mondaná valaki, hogy „mi szelektíven gyűjtünk”, akkor első gondolatom inkább az lenne, hogy nem általánosan elterjedt az országában (amiért nem nézném le, mert nálunk se csinálja még mindenki).
2022. aug. 14. 01:34
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy ez általános lenne. Néhány vicces, kirívó eset bárhol lehet.

Ha odaszólna egy horvát nekem, hogy "Orbán", akkor visszaszólnék, hogy "Kitarović" és csöcsöket imitálnék a kezemmel. Nagyjából ennyire fontos ez. :D

2022. aug. 15. 13:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!