Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba csak autópályán...

Horvátországba csak autópályán lehet menni?

Figyelt kérdés
Nem értem. Ha a Waze-n kikapcsolom az "Autópályák, autóutak elkerülése" funkciót, akkor kiadja az útvonalat a pontos címhez. Ha pedig be van kapcsolva az elkerülő funkció, akkor csak egy darabig karikázik, aztán elfárad és kiírja, hogy "Nem találok arra útvonalat, lehet hogy túl messze van a célpont" Pedig mi nem autópályán akarunk menni.
2022. júl. 22. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Tudtok országúton is menni, de ha a tengerpartra mennétek akkor az nettó sz0pás. Egy pályazár miatt voltam fent a hegyekben országúton és hidd el nekem az akkora cumi az autópályához képest mint állat. A nyíl egyenes 130-as tempóhoz képest bukdácsolsz ott a szerpentinen 60-70-nel... fúúú :D

Oké drága a horvát pálya, de gyors.

2022. júl. 22. 21:10
 2/9 anonim válasza:
0%
Éliás bácsi beszólt...
2022. júl. 22. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Tervezd akkor két szakaszban az utat. Vagy Google Mapsen.
2022. júl. 23. 06:16
 4/9 anonim ***** válasza:

A belső utak lassabbak,de ha nem sietsz,és látni is akarsz valamit az ország belső részeiből egyszer érdemes megnézni.Nem beszélve spórolhatsz 181 Kuna-t is Split-ig.

Karlovac-Slunj-Plitvicei tavak-Split felé gyünyörű út,nem is éri meg itt rohanni,mert gyönyörű a vidék.

2022. júl. 23. 09:00
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Igen, csak autópályán! Udvarnál visszafordítottak a múltkor és mondták, hogy csak Letenyénél mehetek át. Rápróbáltam Beremendnél is, de onnan is elzavartak. Emiatt kellett kerülnom 300 kmt... nem normálisak komolyan mondom! Miért van akkor több határátkelő is ha csak autópályán lehet átmenni?
2022. júl. 23. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:

5/Hm,ezt még nem hallottam.

Lehet ennek a Covid helyzet volt az oka,nem tudom.

Udvarnál is jöttem át már,igaz régebben és Harkány felé is mentem már ki Dolnji Mihojlac felé,nem voltak problémák.

2022. júl. 23. 12:08
 7/9 anonim ***** válasza:
22%
Látom 6-os nem érted a szarkazmust...
2022. júl. 23. 13:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Kb. két-három hetente megyek Horvátországba.

Eddig -az évek alatt- három alkalommal volt szerencsém belefutni abba, hogy az extrém időjárás miatt lezárták az autópályát és letereltek róla, teljesen ismeretlen helyeken.

Senkinek sem kívánom az eljegesedett -sokszor- védőkorlát nélküli meredek és kacskaringós szerpentineket át a magas Velebit hegységen, meg a vihartól repkedő köveket és szikladarabokat kerülgetni.

Ezeken az úttalan utakon még a GPS is eltéved.

De visszatérve az alapkérdésre, ha van sok-sok időd és látni akarsz falvakat is, akkor hajrá, de nyugodtan szánjál rá egy napot az odaútra.

Ha a pályadíj megspórolása a cél, az nem fog összejönni, mert a pénzedet üzemanyagra költöd majd és jelenleg 13-15 Kuna literje kint az üzemanyagnak.

Spórolni -szerintem- kétféleképpen lehet.

Letenye előtt megtankolsz, és ha valóban kis fogyasztású autód van, akkor kibírja amíg visszaérsz az első magyar benzinkútig.

A másik verzió, ha Bosznián át mész. Szinte nincsen is autópályadíj és az üzemanyag is olcsóbb mint a horvátoknál. A táj viszont lenyűgöző.

(A bosnyák üzemanyagárakat mai árát nem tudom.)

2022. júl. 23. 16:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Mentem pár éve a bosnyákoknál visszafelé megpróbáltuk,hogy egyszer arra jöjjünk haza. A Mostar-Jablanac-Banja Luka-Virovitica úton jöttünk végig a táj tényleg szép,de ezzel minden előnyét az útnak el is lőttük.

Összességében jó 3 órával tovább tartott az út,mintha körbe a horvát autópályán mentünk volna,pedi km-ben sokkal rövidebb,és még bosnyák rendőrökkel is volt némi egyezkedésem az állandó 60-as sebességkorlátozások kapcsán.Szóval összességében szép,de lassú.Egyszer mindenképpen ajánlom ha valakinek van több ideje.

2022. júl. 23. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!