Belgrádban utazok hogy tudom magam kígyótámadástól megvédeni erdős, parkos részeken?
Figyelt kérdés
2022. júl. 13. 17:24
11/15 anonim válasza:
12/15 anonim válasza:
egyszerű mint a jó regelt.
használj kígyóuelleni sprayt.
13/15 anonim válasza:
Szerbiában sem Vajdaságban nincsenek őshonos mérgeskígyók. A felelőtlen állattartás más lapra tartozik, de nem minden sarkon botlasz kígyókba, sőt egyáltalán nem.
Nem lesz semmi bajod, én a zsbtolvajok ellen védekeznék inkább, főleg tömegközlekedésen. Ha Újvidékre is jönnél keress meg privátban, körbevetetünk.
Üdvözlettel, egy vajdasági biológus.
14/15 Meton válasza:
Szerintem ne menj erdős, parkos részekre. Kerüld az olyan helyeket, ahol kígyó rejtőzhet. Egyébként elvileg Budapesten is él egy mérges vipera faj, de ezektől nem kell félni, főleg nem kell pánikba esni. A marásuk emberre nem veszélyes, hacsak nem vagy allergiás a kígyóméregre. Ezt mondjuk nem tudod, amíg a kígyó meg nem mar, de ezért kell minél előbb orvoshoz menni. A hatása leginkább a darázscsípésre hasonlít. Ezek a kígyók leginkább rovarokra vadásznak, a mérgük inkább a rovarokra veszélyes. De kerülik az olyan helyeket, ahol emberek járnak, szóval ha nem térsz le az útról, már az is jó.
15/15 anonim válasza:
Belgrádban éltem 6 évig, nem volt ilyen probléma és nem is hallottam róla. Ha van is nagyon ritka. Max máshogy öltözz szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!