Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátország - isztriai...

Horvátország - isztriai nyaralásra mekkora fényvédőfaktoros napvédővel érdemes készülni?

Figyelt kérdés
A nyaralás július közepén lesz, a bőrtípusom valahol a skála közepén helyezkedik el: nem hófehér érzékeny, de nem is kreol barna. Kis alapbarnaság megszerzése után itthon általában elég az spf 10-15ös fényvédelem.

2022. júl. 4. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
50.
2022. júl. 4. 17:13
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
30
2022. júl. 4. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Ha itthon elég szokott lenni a 10-es, akkor oda sem kell 30-asnál erősebb.
2022. júl. 4. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Persze, ezen kell spórolni, egy kis melanóma belefér.
2022. júl. 10. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem spórolás, faktorszám szerint árban nem sok különbséget tapasztaltam (Márka szerint már annál inkább). Nem szeretek leégni, de hófehér maradni sem akartam. Végül vittem a nyaralásra 30-ast, 15-öst, meg 6-ost is. Az első 2 napon a 30ast kentem vállra, karra, dekoltázsra - kellett is, mert eléggé pirítot a nap. Később viszont elég volt a 15-ös, lábra pedig a 6os is, mert a vízben nem nagyon érte napsütés. Napkalapot viseltem, és mindig használtam napozás utáni testápolót, mert a sós víz és a nap elég rendesen szárít. Szépen barnultam, le egyáltalán nem égtem sehol. Köszönöm a segítséget, kívánok élményekben gazdag nyarat mindenkinek!
2022. júl. 27. 19:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan használj 50-eset, attól még barnulhatsz. Én reggel strandra indulás előtt szoktam bekenni magam, 12-15 között csak addig vagyok a napon amíg muszáj, aztán lehet napozni. Délután csak akkor kentem magam újra amikor vitorláson voltunk ahol nem volt árnyék.
2022. júl. 27. 19:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erős UV-nál a 30 alatti naptej kb. testápolónak se jó. Én pont reggel nem kenem be magam, hanem csak ilyen 10 óra tájban, amikor már túl vagyok 1-2 csobbanáson meg napozáson is. Elég barna is lettem, de még nem égtem le idén..
2022. júl. 29. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!