Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ausztriába költöznék. Mennyi...

Ausztriába költöznék. Mennyi pénzt gyűjtsek addig?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bécsbe költöznék, számolgatok már mindent is. Ki mennyi tartalékkal vágott neki?

- Albérletbe mennék, ahol lakótársak nélkül élnék (ebből nem szeretnék lejjebb adni, a legfontosabb a nyugalom).

- Van egy öreg magyar autóm, amit magammal vinnék (20 éves).

Az előkalkulációm jó 2-2,5 millióra jött ki úgy, hogy csak a kiérkezésre/első hónapra elég. (az első hónapban a kocsi honosítása, biztosítása, adója sokat elvisz, illetve az albi kaució is).

Onnantól a munkabérem fedezné a többi kiadást. (havi albérlet, utazási bérlet, kaja, rezsi, stb)

Köszönöm

:)

2022. jún. 30. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mai árfolyamon 3,6 - 6 millió forintot mondanék. De amilyen gyorsan romlik a forint, szerintem egy versenyautó is kellene hozzá.
2022. jún. 30. 13:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Naigen, ettől félek én is....
2022. jún. 30. 14:07
 3/11 NTBS ***** válasza:
100%
3-4 millió FT. A forintot váltsd euróra.
2022. jún. 30. 16:07
 4/11 anonim ***** válasza:
azzal a négymillióval a mai árfolyamon már lehet nekiindulnék, főleg, ha biztos állás vár odakint aláírt szerződéssel. a felét egyből elviszi a lakás, a kaució, a papírjaid meg lehet éhen halni se ártana, és akkor még egy állásinterjúra se mentél el.
2022. júl. 1. 00:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. júl. 1. 08:40
 6/11 anonim ***** válasza:
En anno 2017-ben 150 ezer Ft-al jottem ki. Ennyit romlott volna azota a Forint? :D
2022. júl. 1. 11:07
 7/11 A kérdező kommentje:
6. És hogy kaptál így albit? Vagy bentlakásos munkád volt? Nekem még a kocsit is honosíttatni kell, ami nagy költség, szerintem ezért írják többen is a milliókat.
2022. júl. 1. 21:22
 8/11 anonim ***** válasza:
hatos mese habbal, '18ban jöttem ki, 300as árfolyamon az kb 500 euró. abból már akkor se lehetett saját albérletbe kocsival kijönni. esetleg akkor működött, ha kaució nélkül kivettél valami félillegális lakóközösségeben egy ágyat és kihasználva a schengeni határokat, egyszerűen eltűntél valahol az országban papírok nélkül.
2022. júl. 1. 23:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Igazabol en egy ugynevezett Leihfirman keresztul jutottam ki, akik biztositottak Nekem szallast. Munkasszallot egyebkent, de hat nyilvan ennyi penzbol nem is nagyon lett volna mas alternativa. Osztrak Leihfirma, sok magyarral, lebeszeltem veluk telefonon hogy jonnek, mire kiertem, rendezve volt ahol lakni fogok (egy kb 15nm-es szoba sajat furdovel), plusz meg azon a heten mentem 3 helyre probamunkara, az egyiknel pedig ott is ragadtam. En elso korben ilyesmit keresnek a helyedben, ha nem vagy ugy eleresztve anyagilag. A hatarhoz kozel egyaltalan nem divat hogy adnak szallast , vagy fizetik, de en pl Oberösterreichba mentem, ott ez viszonylag gyakori, ha Leihfirman keresztul dolgozol. Tudok adni par elerhetoseget ha erdekel
2022. júl. 2. 00:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő szándékot, de nem szeretnék közvetítővel menni, és munkásszállóra sem. :) A saját lakás elsőszámúan fontos. Kicsit begyöpösödöttnek hangzik 30 éves létemre, de szeretem magamra csukni az ajtót és kizárni másokat egy hosszú munkanap után. :D Egy munkásszállón biztosan lenne egy idegesítő, rumlis, sokat beszelő szobatarsam... 3 kollegiumban is kifogtam az ilyen embereket.. Plusz kisállataim vannak, amiket nem mindenki tolerál és semmi kedvem ezen veszekedni senkivel (hüllők, de kicsik, szelidek, nem mérgezőek, viszont szabadon mászkálnak a lakásban, időnként napoznak). Szóval a saját lakás, saját élettér nagyon fontos. Emellett nem szeretnék másokkal egyezkedni azon sem, hogy feljohet és ott aludhat-e anyám, a rokonaim, a barátaim. Plusz ha kikoltozok, akkor itthon mindent felszámolok: a butorokat, a holmikat meg valahova vinni kellene. Tudom, "nagy igények" és költséges is, de sokat spóroltam az elmúlt években. (bár egy itthoni lakásra, de lehet, hogy inkább külföldre költöznék inkább belőle)
2022. júl. 2. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!