Mikor és hogyan utaznátok a helyemben Crikvenicába?
A Brasco meg az ENC teljesen hanyagolható!
Éjjel nincsen forgalom, jó döntés éjfél körül elindulni.
Visszafelé meg nem számítanod szerdán különösebb dugóra. Viszont a Zagrab környéki csúcsforgalmat úgy tudod elkerülni ha hajnalban mész, bár így vesztesz egy napot. Jobban jársz ha este indulsz haza, a munkaidő vége után.
Amúgy Crikvenica nem volt rossz döntés.
ENC felesleges, de érdemes hajnalban indulni hogy legyen időd fürdeni még délelőtt. A forgalom sosem volt vészes, mi reggel 6 körül szoktuk átlépni a határt.
A múltkor jöttünk haza lentről, megálltunk egy éjszakára Crikvenicán, a szálloda előtti partszakasz a lenti nyugalom után olyan volt mint egy balatoni strand, csak a lángos hiányzott.
Hazafelé hétköznap nem nagyon lesz forgalom, csak a munkaidő végét érdemes elkerülni.
Ha valakit esetleg érdekel a tapasztalatom 2023-ban:
-hajnal 2kor indultam, semmi fennakadást nem tapasztaltam, egyedül 2 cseh rendszámos autó előzte végig a fizetőkapura várakozókat az enc sávban, majd tolakodott be a sor elejére. Amúgy a pálya minősége és a közlekedési kultúra jobb, mint a magyar
-óra szerint 145-150re álltam be, mindenki időben jobbra tartott, senki nem villogott mögöttem ész nélkül
-Crikvenicát sokan lehúzták, mi viszont 3 csodás éjszakát tudtunk eltölteni. A vendéglátósok kedvesek, és a két héttel előtte lévő gyenesdiási nyaralásunkon tapasztalt árakhoz képest a legrosszabb esetben is egálban, de 90%ban alatta voltunk
-több helyen angolul beszélnek, én inkább németes vagyok, de mindenhol beszélik legalább az egyiket. Hunglish nyelvvel (magyarul beszélek hangosan, max yes no) nincs tapasztalat.
-szerintem 3 éjszakára, első tengerparti élménykényt, egy hajózással Krk és/vagy Rab szigetre hibátlan úticél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!