Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért rajonganak ennyire a...

Miért rajonganak ennyire a turisták Olaszországért?

Figyelt kérdés

1 hetet töltöttem el Olaszországban, ezen belül több városban is jártam, és számomra nagyon le hangoló volt, amit ott láttam.

Nápoly, Firenze és Róma, városaiban voltam.

Róma az még, úgy ahogy el megy, de számomra nem egy nagy durranás.

Nápoly és Firenze, na ez a kettő város, számomra szemét, ezt szó szerint írom.

Nem azt írom, hogy voltam minden utcában, de a városokban sok helyen voltunk. Rengeteg utcában szemét a szemét hátán, tele fal firkákkal és omladozó épületekkel.

Ti is tapasztaltok, ilyeneket Olaszországban?

2022. jún. 22. 18:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%
Ha csak ezt a három várost láttad nem.láttal kvázi semmit Olaszországból. De mindegy is maradjunk annyiban hogy neked inkább a balcsi való.
2022. jún. 23. 00:30
 12/21 D. Brasco ***** válasza:
82%
Nahát,milyen meglepő,hogy a legnagyobb városokban van graffiti meg szemét.....ki gondolta volna........Egyebknt ha 3 ennyire karakteres városból neked ennyi maradt meg,legközelebb utazz tényleg inkább a krumpliföldre....az valo neked......
2022. jún. 23. 01:32
 13/21 NTBS ***** válasza:
Éghajlat, kultúra, tengerpart.
2022. jún. 23. 11:07
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

részben értem, mire gondolsz, kérdező

sok más országban a régi városrészek tényleg rendezettebbek és jobb karban vannak, mint az olaszoknál

náluk viszont annyira sok régi városrész megmaradt, és annyira tömve vannak mindenféle kulturális értékkel, hogy valahogy nem bánom

másrészt innen látszik, hogy él tovább, zajlik az élet a régi városrészekben is, ez is hozzátartozik az olasz hangulathoz. átadhatom magam az érzésnek, hogy milyen lenne itt élni, dolgozni, pihenni.

kivéve velence, ami egyre inkább skanzen jelleget ölt, turisták hömpölyögnek tömegével csupa olyan épület közt, amikben már alig lakik valaki.

2022. jún. 23. 12:57
 15/21 anonim ***** válasza:
15%
Mert kb. sehol máshol sincs normális történelmi látnivaló. Magyarországon is csak ilyen Kádár-kockák meg 19-21. századi romantikus historizáló hamisítványok vannak. De ami a magyar aranykorból fennmaradt, az is alsóbbrendű az olaszországi vagy egyéb Nyugat-európai ország látnivalóihoz képest. A természeti kincsekről nem is beszélve.
2022. jún. 23. 15:43
 16/21 anonim ***** válasza:

A 10-es válaszolóval maximálisan egyetértek. Róma egy nagy város, elkerülhetetlen hogy legyenek graffitik meg ütött kopott épületek. Nápoly nagyon sokat változott az elmúlt években. Vannak rosszabb részei de egy 2 milliós városhalmazról beszélünk. Bariban, Palermoban is voltam és nem voltak szemetesek pedig az már nagyon Dél.

Catania volt egyedül szemetesebb de Palermo így is tisztább. A szieszta meg egy adottság ha nem tetszik akkor nem kell Olaszországba menned. En beszélek olaszul és vannak olasz ismerőseim úgyhogy ralatok arra az országra.

2022. jún. 26. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:
Napoly, Firenze és Róma meglatogatasaval még semmit sem tudsz erről az orszagrol.
2022. jún. 26. 20:02
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Olaszország, enyhén le írva is szar hely!!!

2022. jún. 26. 20:24
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék, számodra melyik város megfelelő célpont.
2022. jún. 26. 22:19
 20/21 anonim ***** válasza:
15: Az alsóbbrendű te vagy.
2022. júl. 13. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!