Kezdőoldal » Utazás » Európa » Pozsony (Bratislava) csak...

Pozsony (Bratislava) csak szerintem fejlődik sokkal látványosabban mint a mi fővárosunk? Kisebb is, kevesebben is lakják mint Bp-t még is modernebb szerintem.

Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 23:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez nem véletlen. Szlovákia sokkal modernebb és nyugatiasabb ország, mint Magyarország.
2010. szept. 19. 00:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha valakinek az jelenti a modernséget, hogy épül(t) néhány üvegtorony, akkor igen, fejlettebb. De szerencsére nem ez a mérvadó. Én például kifejezetten örülök, hogy nem épülnek Budapesten hasonló "remekművek".
2010. szept. 19. 00:30
 3/9 anonim válasza:
Sk-ban már az eurót is bevezették
2010. szept. 19. 00:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Szerintem hiányoznak Budapestről az ilyen modern üvegtornyok.Éppen ez teszi nagyvárosiassá.Most ha szétnézel panelokat látsz és kb evvel le is tudva a magasságot :( Jó lenne már valami újítás,városkép változás.
2010. szept. 19. 00:38
 5/9 A kérdező kommentje:
És azért abszurd h Pozsony 450.000 lakosú város Bp meg közel 2 millió...és ilyen különbségek vannak fejlődésben.
2010. szept. 19. 00:39
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
Én nem azt mondtam, hogy nem kellenek Budapestre üvegtornyok, hanem azt, hogy olyanok nem, mint amik Pozsonyban vannak. Szerintem egy-két kivétellel elég rondára sikeredtek. Különben ha jobban körbenézel, azért találsz 10 emeletesnél magasabb házakat Budapesten is, persze azok se a legszebbek. Amúgy ebben a kérdésben a városvezetés a hibás, ugyanis már több toronyházról is született terv, de a helyi rendeletek ezt nem teszik lehetővé.
2010. szept. 19. 01:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez teszi nagyvárosiassá?

Akkor menj el Moszkvába, ott sincsenek nagy üvegtornyok, mégis nagy város!

2010. szept. 19. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha valaki szerint Szlovákia modernebb, mint Magyarország, az legyen szives meglátogatni Kelet-Szlovákiát. Nemrég jártam Kassa környékén, és azt kell mondjam nagy csalódás volt. A város belvárosa szép, de amint elhagyja valaki az óvárost rögtön kijut a dzsuvába, és akkor még nem beszéltem a környékbeli falvakról. És ha valaki azt írja, hogy Borsodban ugyanez van, akkor téved, ugyanis a magyar oldalon (a cigányputrik kivételével) viszonylag konszolidált állapotot láttam, megfelelő minőségű utakkal és nagyrészt felújított házakkal.

Egy szó mint száz, a szlovák gazdaság lehet, hogy dübörög, de ez egyenlőre egyáltalán nem látszik se az infrastruktúrán, se a városképeken (Pozsonyt talán kivételesen kezelik, mégicsak főváros, de ott még nem jártam).

2010. szept. 19. 11:42
 9/9 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nem ez volt rola a tapasztalatom, mikor ott jartam. Csak azert nem lesz fejlettebb, mert van ket felhokarcoloja...
2010. szept. 21. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!