Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért kérdezik meg leszállást...

Miért kérdezik meg leszállást követően, hogy mennyi pénz van nálunk?

Figyelt kérdés
Már harmadjára futok bele, hogy megkérdezik, mennyi pénzt hoztunk magunkkal és persze, mindig csak tőlem a társaságban.
2022. ápr. 19. 11:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Kik kérdezik meg?
2022. ápr. 19. 11:20
 2/20 A kérdező kommentje:
leszállásnál kifelé menet egy szobából mindig odalép egy ember és angolul megkérdezi, mennyi pénz van nálam. Így volt Montenegróban, Rómában is...
2022. ápr. 19. 11:37
 3/20 anonim válasza:
95%
Bizonyos országok megtagadják a belépést, ha nem tudod igazolni, hogy van pénzed X ideig eltartani magad az országban.
2022. ápr. 19. 12:08
 4/20 BeefEater ***** válasza:
100%
Van, ahol már a landing card-ra is rá kell írni (pl USA). A terrorizmus elleni harcra fogják, amit nem vallasz be, azt elkobozhatják.
2022. ápr. 19. 12:29
 5/20 anonim ***** válasza:
12%
EU-n belül max. 10.000 ajró lehet nálad.
2022. ápr. 19. 12:46
 6/20 BeefEater ***** válasza:
80%
EU-n belül EUs állampolgárként akár mennyit vihetsz és be sem kell vallani. A 10kEUR akkor vonatkozik rád, ha EUn kívülről érkezel.
2022. ápr. 19. 12:52
 7/20 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm mindenkinek a választ, így tiszta, hogy miért kérdezik.
2022. ápr. 19. 13:07
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ő, kivezetnek? Miért is? Bilincsben érkezel, rendőrök által körbevéve?

Van zöld folyosó azoknak, akiknek nincs semmi dolga a vámon. Ott csak szúrópróba van. Homályosan kérdeztél, mert bárki érthette úgy is, hogy az alkalmi vagy tartós társaságodból kérdezi valaki, és csak tőled.

A hatósági emberek vagy mindenkit ellenőriznek, vagy csak szúrópróbaszerűen. De ha mindig rád esik a választás, az véletlen is lehet, meg egyéb oka is, és nagyon is tudatosan kérdeznek téged.

2022. ápr. 19. 13:18
 9/20 A kérdező kommentje:
Szerintem szúrpróbaszerűen kérdeztek engem, mert én álltam elől. Legalábbis erre tudok gondolni.
2022. ápr. 19. 13:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor van limit is a nálad lévő készpénzre, illetve olyan országokban, ahová sokan szeretnének emigrálni, általában kötelező protokoll is bevallani a nálad lévő készpénz mennyiségét. Mert akár ez is indikátor lehet, hogy ténylegesen turistaként jöttél-e egy hétre, ahogy állítod, vagy épp azt tervezed hogy illegális bevándorlóként ottmaradsz.
2022. ápr. 19. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!