Egy nyugati városba kirepülni egy hétre összesen mennyibe kerül?
Nyugat-Európára gondoltam, tehát olyan hely, ahol lényegesen magasabbak a költségek, mint Magyarországon.
Pl Brüsszel, München, Párizs, Stockholm, Koppenhága...
Repüléssel, szállással, étkezéssel, minden létező költséggel együtt kb mennyire jön ki egy hét? Városlátogatásból állna nagyrészt, megnézni a főbb nevezetességeket. Étterembe menni, kipróbálni a szórakozóhelyeket.
Semmi luxusszolgáltatás, de nem is a legfapadosabb megoldások, hanem a középkategória mindenben.
Mi az összköltség körülbelül? Sajnos tapasztalatlan vagyok még e téren.
Attól függ, mikor veszed a repjegyet.
Ha szerencséd van, 4-5 ezerért is kifoghatsz - de az is lehet, hogy 40-50 ezer lesz... Vagy még több.
Ugyanez a szállásnál... Lehet találni olcsó airbnb-t, de a booking-on pontosan rá tudsz keresni, hogy melyik városban milyen szimpatikus szállást találsz - és mennyibe kerül.
Nagyon nagy a szórás tól-ig. Még középkategórián belül is.
A napi költekezést se lehete így kívülállóként megsaccolni.
A szórakozóhely se mindegy, hogy milyen...
Egyedül a bolti vásárlást lehet kb. tervezni, talán 10-20%-kal drágább mint nálunk. Dániában azért jóval több.
... és még azt ki is hagytam, hogy a meglátogatandó nevezetességek se mindegy...
Van, ahol megúszod 8-10 EUR-ból a múzeumbelépőt - de egy-egy kurrensebb helyen akár 30-40 EUR is lehet...
München és Koppenhága között van egy nagyjából 2.5-ös szorzó, szóval erre így nehéz válaszolni. Egy hétre turistaként maximum Párizsban van elég látnivaló, ott is inkább akkor, ha nagyon frankofón az ember és a huszadik kastély meg múzeum is leköti.
München az egyetlen, ahova jól tervezhető az útiköltség, mert van vonat, Párizsba meg Stockholmba fapados csak a 100km-es környékre van emlékeim szerint viszont a repjegy lehet 6 és 200k között kábé bármi. Cserébe mondjuk ritka unalmas város szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!