Hollandia, Németország, Ausztria vagy Svájc? Hol élnétek?
Figyelt kérdés
Költözésben gondolkodunk, első körben ezek az országok jöttek számításba. Hol a legjobb az életszínvonal, közbiztonság, nők helyzete (pl. Gender pay gap alacsony). Ha számít valamit mindketten több diplomával, munkatapasztalattal rendelkezünk, tehát multis közegben dolgoznánk.
Köszönöm :)
2022. márc. 10. 08:39
21/39 anonim válasza:
Hát pedig a megfogalmazásodból ítélve az alapfogalmakkal is van baj.
De ahogy írtam, éltem Hollandiában. Jó, jobb lehetőségek vannak, mint nálunk, ez nyilvánvaló, de ha újra külföldre költöznék, akkor még jómódúbb (pontosabban számomra arányosan magasabb fizetést kínáló) ország felé venném az irányt. 4 év kintlét után a kinti megtakarításaim egy budai lakás önrészét fedezték (2017-ben).
22/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Melyik lenne az a jómódúbb ország?
2022. márc. 10. 14:27
24/39 anonim válasza:
svajcban elek,szeretem,nemetorszagban is eltem,azt annyira nem szerettem.
25/39 A kérdező kommentje:
Kicsit tudnál mesélni a svájci mindennapokról? Mennyire más az élet? Emberek hozzáállása? Nyelvtudás?
2022. márc. 12. 16:13
26/39 anonim válasza:
nagyon mas. eleg bonyolult itt lenni,a kezdetekben sok mindenhez hozza kellett szokni. az emberek szemtol szemben kedvesek,segitokeszek, de sokszor erezzuk azt is,hogy nem szeretik a kulfoldieket. nyelv a nemet es a svajci nemet nyilvan, a mi kornyekunk francia terulet, sokszor jo lenne beszelni azt is,de alapvetoen boldogulunk nemetul is siman.
27/39 A kérdező kommentje:
attól függetlenül, hogy nem szeretik a külföldieket, sikerült kialakítani normális, baráti kapcsolatokat? svájcban is szeretnétek maradni végleg? munka szempontjából az angollal hogy lehet boldogulni?
2022. márc. 12. 20:22
29/39 anonim válasza:
Eletszinvonal, közbiztonsag, nök egyenerteküsege- Egyertelmü Svajc. Azonkivül a svajci frank erteke minden orszagban a legerösebb es stabil- akar Magyarorszagra mesz szabadsagra, akar a vilag barmelyik orszagaba. Visszaköltözesre pedig ne gondolj, mert akkor ez az iranyvonal fog vegigkiserni, es nem fogsz tudni beleilleszkedni igazan az adott orszagba, ami azzal jar, hogy nem fogod ott jol erezni magad.
30/39 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2022. márc. 13. 08:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!