Hollandia, Németország, Ausztria vagy Svájc? Hol élnétek?
Figyelt kérdés
Költözésben gondolkodunk, első körben ezek az országok jöttek számításba. Hol a legjobb az életszínvonal, közbiztonság, nők helyzete (pl. Gender pay gap alacsony). Ha számít valamit mindketten több diplomával, munkatapasztalattal rendelkezünk, tehát multis közegben dolgoznánk.
Köszönöm :)
2022. márc. 10. 08:39
11/39 A kérdező kommentje:
gondolom te sem nő vagy... a nemi erőszak is mondvacsinált hiszti?
2022. márc. 10. 11:52
12/39 anonim válasza:
Hogy jön ide a nemi erőszak, bakker...??
Amúgy nő vagyok. És felháborít mindenféle női kvóta és hasonló marhaság! Mert ezzel a rátermett, képzett, okos nőket helyezik rossz fénybe, hogy "biztos csak kvótanők".
Az economist ábráján pontosan láthatóak a tények!
Persze csak rugózzatok azon, hogy Juliska néni a takarító mennyivel kevesebbet keres, mint az IT-középvezető.... És botrányozzatok!
13/39 A kérdező kommentje:
2022. márc. 10. 12:20
14/39 A kérdező kommentje:
az egész videó
2022. márc. 10. 12:20
15/39 anonim válasza:
7-es vagyok, aki nemetorszagban el, es NÖ ! En soha nem feltem semmitöl, se itt se pedig Budapesten. Es nem is volt rossz tapasztalatom se, se felreerthetö helyzet.
16/39 A kérdező kommentje:
köszönöm
2022. márc. 10. 12:40
17/39 anonim válasza:
Tényleg kérdés a négyből, hogy hol a legjobb az életszínvonal? Toronymagasan Svájcban, ehhez még helyi ismeretek se szükségesek. Éltem Hollandiában, az ott szerzett barátok közül az egyik végül Svájcban telepedett le. Azt mesélte, hogy közel azonos (egy fél előreléptetéssel magasabb) munkakörért kb. 2,5-3-szor annyit kap, mint kapott/tunk Hollandiában.
18/39 A kérdező kommentje:
Viszont Hollandiában az élet nem kerül annyiba, mint Svájcban, nem? Nézegettem lakásokat, Hollandiában kb budai árak vannak, viszont magasabb fizu. Svájcban oké, hogy magasabb a fizu, de az árak is magasabbak.
2022. márc. 10. 13:45
19/39 anonim válasza:
Több diplomás, multis hátterű embereknek kell magyarázni a reáljövedelem, fogyasztás és vásárlóerő-paritás fogalmait? Nyilván úgy van, de a magasabb kiadásoktól függetlenül is többet lehet félretenni Svájcban, ezt az ismerőseimen is látom. A milliós lakbér csak magyar pénztárcával (és gondolkodással) ijesztő, nem akkor, ha közben ketten megkerestek 6-ot.
20/39 A kérdező kommentje:
Nem magyarázni kell, hanem tapasztalatot kérdeztem. Tudniillik több diplomás, multis hátterű ember sem élt minden egyes országban hónapokat, éveket. SZEMÉLYES tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem tudom sikerült-e értelmezni a kérdést
2022. márc. 10. 14:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!