Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen útról? A szállás egy hajó és az végig Horváto-ban van (persze mozog is azért). Többi linkelve. Szerintetek?

Figyelt kérdés

A „Mit gondoltok róla?” alatt főleg azt értem, hogy mennyire éri meg akkor, ha nem kimondottan hajós utakhoz hasonlítjuk, hanem ahhoz, amit többen is csinálnak maguktól, hogy több várost is megnézel a szárazföldön (akár kocsival is arrébb lévő helyekre), így pár útiköltséget adhatnál ez esetben a szokványos szállásod árához. Ennél drágább-e vagy még csak nem is drágább ennél se? (azt már elhiszem, hogy hajós útnál olcsóbb lehet ez, pláne irodák áltak szervezett utakhoz képest)

Nem csak a linkelt oldalon szeretném látni, hogy az állítja azt, hogy megéri vele menni, utazó Emberek véleménye is érdekel.

[link]

2022. febr. 4. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Akkor tűnik jónak, ha egy társaság vagytok. Tehát ha vagytok nyolcan barátok/család, és együtt mentek. Idegenekkel rizikós, hogy mennyire viselitek el egymást, mennyire tudtok alkalmazkodni egy akkora helyen összezárva, vagy hogy oldjátok meg a bevásárlást, reggeli készítést együtt.
2022. febr. 4. 19:28
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Ilyen hajója volt Bud Spencernek a Kincs, ami nincsben 🤣
2022. febr. 4. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Párszor utaztam már óceánjáró hajóval.

Az is pár nap után már "unalmas volt" és a "bezártság érzés miatt" alig vártuk a többi utassal egyetemben, hogy egy-egy kikötőben végre elhagyhassuk a hajót. Pedig ott volt jó nagy tér, sok emelet, szórakozási lehetőségek, medencék, bárok, éttermek és végül de nem utolsó sorban saját kabin saját fürdővel és saját wc-vel.

Egy ilyen pici hajón mégis mit tudsz csinálni összezárva vadidegen emberekkel?

Még normális wc sincsen és mindenki az aurádban lesz non-stop.

Nem lehet a kajütben ücsörögni egész nap, ha kimész a fedélzetre, akkor meg a tengeren az UV szarrá éget pár perc alatt.

A fotókon minden nagyon szép és romantikus de voltál már tengeren egyáltalán? Aludtál már dűlöngélő hajón? Lehet, hogy napokig hányni fogsz a tengeri betegségtől.

A kapitány/tulajnak a nagy buli, mert így egész nyáron tud hódolni a szenvedélyének. Az utasok meg fizetik.

Természetesen te döntesz.

2022. febr. 4. 20:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eltérőek is és mindben van jogos. Igen, meg kell gondoljam.
2022. febr. 4. 20:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen mindig jó idő. Egyáltalán tudsz úszni?

És viharban is tudnál??

Nézzed meg a profi hajósokat:

[link]

2022. febr. 4. 21:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Alapjáraton úszni tudok. Alapesetben a hullámokban is, ha normális az idő (ami a tengerhez képest normálisnak mondható). Egyszer már úsztam is körbe teljesen az álló hajót (igaz, csak egyszer, és egynapos hajókirándulás volt, nem a hét állandó helye volt a hajó), pedig ugye ahhoz az is kellett, hogy a köröm egyik felében szembe a szél=hullámok irányával... fárasztó is volt, de nem maradtam ott. Viharban már szerintem nem tudnék úszni, legalábbis ezt már nem tanultam, mondjuk eddig nem is kellett, és ezzel alapjáraton úgy vagyok, hogy viharos időben alapból be se kell menni a vízbe (mármint saját testtel a vízbe, azaz fürdeni/úszni). Max a hajóból kiesve tudnám magam viharban a vízben találni. Van egyáltalán más eset, amikor tudni kellhet viharban úszni, mint a balesetből viharos vízbe esés?
2022. febr. 6. 12:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Most megnéztem a videót is. Ezek valóban rossz esetek, azt viszont nem tudom, hogy „csak” azért küldted-e, hogy »ne érezzem magam biztonságban egy hajóúton, amin én csak utazóként gondolnék lenni (aztán „még a profi hajósok is tudnak nagy hibát véteni”)«, vagy „ennyinél” „jobb” okod is van-e a videó megmutatására?
2022. febr. 6. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szerettelek volna lebeszélni csak mivel itt élek az Adria mellett, sok olyan dolgot láttam már amivel azok nem találkoznak akik csak pár napra jönnek nyaralni.

Azt sem árt ha tudod, hogy HR-ban kb. -250 Euroért- bárki 1-2 nap alatt, tengeri hajóvezetői vizsgát tehet horvát nyelven. Akár te is és még horvátul sem kell tudnod, mert a vizsgán egy hajózáshoz értő tolmács fordítja a válaszaidat függetlenül attól, hogy te mit mondtál magyarul.

[link]

Természetesen te döntesz.

2022. febr. 6. 17:01
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 köszi. Bár én is ott élnék, és akkor valóban látnám azt is, amit másképpen nem lehet (és cserébe a szépből is sokkal több lenne, mint amennyit a nyaraló lát).
2022. márc. 14. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!