Nyaralás nagyobb nyelvismeret nélkül?!
Sziasztok,
Nagyobb nyelvismeret nélkül mennyire ajánlotok európai nyaralásokat? Zakynthos-ra szeretnénk majd kimenni a párommal, nyilván azért kapizsgáljuk az angolt, elnavigáljuk magunkat stb.. csak mégis annyira nem vagyunk otthon a nyelvben. (23F,20L)
Illetve Zakynthos-on megy a magyar hálózat telefonon, tud az ember hívást indítványozni, mobilnetezni? :)
Az EU-n belül a roaming (idegen szolgáltató hálózatának használata) nincs plusz díjhoz kötve , de ellenőrizd, aktív-e.
Egyebekben szerintem nyugodtan vágjatok bele , a nyelvtudás európai körülmények között mindenképp pótolható némi leleményességgel.
Tegnap volt egy olyan kérdés, hogy zéró nyelvtudással hogyan…
egységesen mindenki azt írta, hogy elég jól sikerült minden ennek a gyengeségnek ellenére is.
Nem tudom, hogy mit értesz "nyelvismeret nélkül" alatt? Az, hogy görögül nem beszélsz, az szerintem nem gáz, angolul a turistacélpontokon és azok környékén szerintem turistaszinten mindenki beszél (mert saját, elemi, jól felfogott érdeke, hogy beszéljen, és pár száz szót nem egy nagy kunszt megtanulni)
Görögül meg bőven elég, ha ki tudod mondani, hogy souvlaki (szuvlaki), gyros (gürosz), meg ehhez még megtanulod pluszban, amit még meg akarsz kóstolni, és ha van euród (anélkül amúgy se állnak veled szóba), akkor mindent fogsz tudni venni. Ha még ki tudod mondani, - erre szerintem tökéletes a Google Translate - hogy kérek ezt meg azt, urambocsá megérted, amit válaszolnak, szerintem bőven jó.
A számokat meg az alapdolgokat (köszönés, ételek neve, köszönetmondás, kérés megfogalmazása) meg amúgy is megnézi az ember mindenütt, akárhová utazik.
Ha semmit nem tudsz és úgy mész oda idegen földre, hogy egy szót sem tudsz a helyi nyelven, akkor amúgy is sokkal kiszolgáltatottabb vagy, mert lehet, hogy - ha olyan embereket fogsz ki - akkor becsapnak, átvernek, meglopnak, szélsőséges esetben eladnak rabszolgának, vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!